Eskişehir Kent Konseyi Afet Çalışma Grubu Başkanı Yusuf Akkuş,

soba ve kömür zehirlenmelerinin önüne geçmek için bacaların temizlik ve bakımının yapılması çağrısında bulundu.

Akkuş, kış döneminin kömür ve doğalgaz sobalarının yandığı mevsim olduğunu anımsatarak, kendilerini en çok üzen hususun, her yıl yaptıkları açıklamalara rağmen yine onlarca vatandaşın zehirlenerek hayatını kaybetmesi olduğunu söyledi. Özellikle soba ve kömür zehirlenmelerinin önüne geçmek için bacaların temizlik ve bakımını yaptırma çağrısı yapan Akkuş, “Karbon monoksit uyarı cihazı alarak hayati tehlikeden kurtulabilirsiniz”diye seslendi.

Doğalgaz menfezlerinizin kapatılmamasını ve kömür alımlarında kaliteli kömür kullanılmasını isteyen Eskişehir Kent Konseyi Afet Çalışma Grubu Başkanı Yusuf Akkuş şunları söyledi:

“Doğalgaz cihazlarının periodik bakımlarını yaptırınız. Özellikle baca bağlantılarının bacaya giren kısımlarıyla cihaza bağlanan kısımları sızdırmaz olmalıdır. Baca kısmı alçıyla cihaz kısmı yanmayan özel izolasyon malzemesi sabitlenmelidir. Kombi, şofben ve soba gibi cihazların bağlı olduğu bacaya kesinlikle aspiratör bağlamayınız. Baca sensörünüzü iptal ettirmeyiniz. Evinizde doğalgaz veya baca gazına benzer kokularda 187 Esgaz ihbar hattını arayınız”