Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Döşemealtı Çıplaklı’da hizmet veren Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabitasyon Merkezi’nde “Engelli Sporcular Şenliği” düzenlendi.
Döşemealtı Çıplaklı’da bulunan Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşen “Engelli Sporcular Şenliği”ne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, engelli bireyler, aileleri ve Antalya’da bulunan engelli dernekleri ve yöneticileri katıldı.
Başkan Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, şenliğe katılan öğrenciler ile yakında ilgilendi. Ebru Türel, engelli bireylerin sportif etkinliklerini izledi. Şenliğe katılanlara bir konuşma yapan Ebru Türel, 2004 yılında Menderes Türel’in göreve gelmesiyle Antalya’nın en önemli eksiklerinden biri olan Engelli Rehabilitasyon Merkezi yapmak üzere harekete geçtiklerini belirterek, “26 dönümlük arazinin tahsisini almak için uzun süre çalıştık. Daha sonra proje çalışmalarına başladık. 3 yıl içerisinde proje çalışmalarıyla bizzat ilgilendim. Merkezin yüzde 95’i tamamlanmıştı. Daha sonra göreve gelen belediye yönetimi iki yıl sonra tesisi hizmete açtı. Fakat hiçbir zaman hakettiği gibi kullanılmadı. Hakettiği kadar öğrenciye hizmet vermedi. Hak edilen bir eğitim olmadı. Menderes Türel’in yeniden göreve gelmesiyle Türkiye’nin en büyük rehabilitasyon merkezini yeniden Antalya’ya kazandırmak için harekete geçtik. Gerekli tadilatları yaptık. Artık bu merkez özel eğitimci öğretmenleri, iş atölyeleri, spor kulüpleri ve rehabilitasyon merkezi ile değerli engelli öğrencilerimize ve ailelerimize hizmet verecek” dedi.
“MUTLU BİREYLER YETİŞECEK”
Özel Gereksinimli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Doç. Dr. Şükran Taçoy ise konuşmasında şunları kaydetti:
“Bu merkezin amacı engelli bireylerimizin yaşamda mutlu olacağı, hayatı bire bir öğrenerek evlerinizde mutlu bir yaşam olanaklarını sizlere sunmak. Anne ve babaların gönül rahatlığı ile günde 8 saat sizleri emanet edebileceği bir merkez olmak. Bu özel okulun oluşumunda çok önemli insanların katıları oldu. Antalya’nın en güzel arazilerinden birinde bu merkezin yapımına Menderes başkan “Bu merkezi yaptırmak benim boynumun borcu” diyerek yüreği ve gönlü ile destek oldu. Sizler çok daha iyisini laiksiniz.”
“HİÇ OKULA GİTMEYEN ÖĞRENCİLERİ BULACAĞIZ”
Konuşmalardan sonra ise Ebru Türel, öğrencilerin oyunlarına eşlik etti, onlarla birlikte halay çekti. Ebru Türel, daha sonra basın mensuplarına tesis hakkında bilgi vererek tesisi gezdirdi. Ebru Türel, bu tesiste geçmiş dönemde özel eğitim uzmanının olmadığına dikkat çekerek, “Aileler özel eğitim uzmanı istiyorlar. Özel spor hocaları ile çalışıyoruz. ASMEK öğretmenleri atölye dersleri veriyor. Tesis çok bakımsız kalmıştı. Açık yüzme havuzu hiç kullanılmamış. 160 öğrenci ile hizmet veriyormuş. Ancak bu tesisin tam kapasite çalışınca 800 öğrenciye hizmet verebiliyor. Buna karşılık 86 tane personelin çalıştığı merkeze devletin kasasından her ay 300 milyar para harcandı. Üç ay önce bu merkezi teslim aldık. Yeniden bir yapılanma içerisindeyiz. Saha taraması yapıyoruz, hiç okula gitmeyen öğrencileri buraya getirmek istiyoruz” dedi.