Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Seçilen malzeme, yapılan işçilik ve uygulanan projeyle sokaklar yeni kimliklere kavuşacak. Örnek sokak çalışmamızı, Mamak’ta yaymayı düşünüyoruz” dedi.

Mamak Belediyesi, sokaklarda yeni bir uygulamaya imza attı. Mamak çarşı içi ve Peyami Safa Mahallesi’nde belirlenen sokaklara, örnek sokak uygulaması başlatan belediye, sokağın ihtiyacı olan yenileşmeyi gerçekleştirerek, sokağı görsel güzelliğine ulaştırmayı hedefliyor. Örnek sokak çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Akgül, cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen uygulamanın, şehirleşmenin önemli ayaklarından biri olduğunu ifade etti. Akgül, örnek sokaklarla ilçenin sokaklarına yeni bir kimlik kazandırmak için harekete geçtiklerini belirtti.

ÖRNEK SOKAKLAR ÇOĞALACAK

Peyami Safa Mahallesi’nde, 450 metre uzunluğunda 367 ve 368. sokaklar ve 600 metre uzunluğunda Mamak çarşı içinde uygulanmaya başlanan yenileme çalışmaları kapsamında, fiziki etkenler nedeniyle çöken, kırılan ya da bozuk durumda olan sokaklarda, eski asfalt sökülerek yerine hammaddesi klinker olan yer döşemesi uygulanıyor. İlçeye prestij kazandıracak örnek sokaklar, ayrıca dekoratif süs aydınlatmalarıyla aydınlanacak. Örnek sokak uygulamalarının Mamak’ta artarak devam edeceğinin altını çizen Akgül, “Seçilen malzeme, yapılan işçilik ve uygulanan projeyle sokaklar yeni kimliklere kavuşacak. Örnek sokak çalışmamızı Mamak’ta yaymayı düşünüyoruz” dedi.