Trabzon Büyükşehir Belediyesi 39 senelik kısa ömründe Türk siyaset tarihinde önemli izler bırakmış, Meclis-i Mebûsân’da ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde mebûsluk yapan Trabzonlu Ali Şükrü Bey’in hayatını kitaplaştırdı. Ali Şükrü Bey’in hayatını ve mücadelesini Prof. Dr. Necmettin Alkan ve Doç. Dr. Uğur Üçüncü kaleme aldı.
Kitapla ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un kültür, edebiyat, sanat ve uygarlık şehri olduğunu kaydederek, belediye olarak şehrin var olan misyonuna katkıda bulunmak için gayretlerini sürdürdüklerini belirtti. Gümrükçüoğlu, bir fikir, aksiyon ve mücadele eri olan Trabzonlu Ali Şükrü Bey’i belgeler ışığında tanıtarak tarih şuuruna sahip bilinçli bir nesli yetişmesine katkıda bulunmak için Ali Şükrü Bey adlı kitabı yayın hayatına kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Öte yandan 1. baskıda 6 bin adet basılan ve 27 Şubat Cuma günü saat 13.30’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılacak tanıtım, imza ve söyleşi ile okuyucularla buluşturulacak Ali Şükrü Bey kitabı önemli bir kaynak olarak kütüphanelerdeki yerini alacak.