Gündelik hayatın stresini iki teker üzerinde atan Milaslı bisiklet tutkunları, sağlıklı yaşamın anahtarı olarak nitelendirilen bisikleti, otopark sorununa çözüm olarak tavsiye ediyor.
Sosyal medya aracılığıyla bisiklet turları düzenleyen Milas Doğa Bisiklet Kulübü, ilçenin kronik sorunları arasında yer alan otopark soruna iki teker çözümü getiriyor. Bu çözümün yanında bisiklet kullananların sağlıklı bir yaşamı araladığına dikkat çeken bisiklet tutkunları, düzenledikleri uzun-kısa turlarla ilçenin tarihi ve doğa güzelliklerini de yakından görme fırsatı yakalıyor. Yaklaşık 20 kişilik bir gruptan oluşan Milas Doğa Bisiklet Kulübü, bisiklet kullanmanın yaşam şekli haline getirilmesiyle, otopark probleminin aşılacağını belirterek; “Bisiklet yolları arttırılmalı” diyor.
DARISI DİĞER CADDE VE SOKAKLARIN BAŞINA
Kısa süre önce alt yapı çalışmaları tamamlanan Menteşe Caddesi’nde yol düzenleme çalışmalarına geçildi ve ilk bisiklet yolu için girişimler başlatılmıştı. Cadde üzerindeki 500 metrelik bisiklet yolu düzenlemesi, bisiklet tutkunlarını heyecanlandırdı. Ancak bisikletçiler, bisiklet kullanımının artması için gereken düzenlemeler olduğunu hatırlatarak bisiklet yollarının ilçe geneline yayılmasını istiyor.
İKİ TEKER ÜZERİNDE KİLOMETRELERCE YOL YAPTILAR
Milas Doğa Bisiklet Kulübü, iki tekerin küçümsenmeyecek kadar ciddi bir araç olduğunu yaptıkları uzun mesafe turlarla kanıtladı. Milas’tan Muğla’ya, Bodrum’a, Boğaziçi Mahallesi’ne oradan ilçeye bağlı çok sayıda mahalleye bisiklet turu düzenleyen kulüp üyeleri, kendilerine özel tur rotaları da çiziyor. Tarih ve doğanın iç içe geçtiği yollarda bisiklet kullanmanın keyfini yaşayan kulüp üyelerinden Mehmet Acar, bisiklet turları sayesinde otomobilin hantallığından kurtulduklarını belirterek; “Bisikletle gitmediğimiz yer kalmadı. Amatör bir ruhla başladığımız bisiklet etkinliklerine devam ediyoruz. Zengin bir coğrafyada yaşamanın getirdiği avantajını bisikletle yaşıyoruz. Sağlıklı ve huzurlu bir yaşam için herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyorum.” diye konuştu.