Türkiye’deki yabancı diller yüksekokullarında görev yapan İngilizce öğretmenleri ve öğretmen eğitmenleri İngiliz Dili Öğretimi ve Mesleki Gelişim Derneği’ni (TESOL) kurdu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen derneğin ilk toplantısında 20 kurumdan 50 temsilci katıldı. Dernek başkanlığına İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahar Gün seçildi.

İngilizce öğretmenleri tarafından kurulan ikinci dernek olan TESOL, Türkiye ve KKTC’de İngiliz dili öğretimin kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalarda bulunacak. TESOL Dernek Başkanı ve İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahar Gün, derneğin İngilizce öğretmeni, öğretmen eğitmeni ve idarecilerini bir araya getirdiği belirterek, “5 yıldır T–Plus adıyla yabancı diller yüksekokullarında görev yapan eğitmenlerle dil eğitimini geliştirmek üzere çalışıyorduk. Bugün üye sayımız 265’i buldu. Gönüllük esasıyla hareket eden grubumuzda dernekleşme kararı aldık. İlk genel kurulumuzu 50 üyemizle gerçekleştirdik” dedi.

Amerika’daki TESOL ve İngiltere’deki IATEFL adlı derneklerden destek alacaklarını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Gün, 2018’in Ekim ayında uluslararası konferans düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Dernek merkezinin İzmir’de olduğunu, dil eğitimi ve mesleki gelişimle ilgili etkinliklere ağırlık vereceklerini aktaran Yrd. Doç. Dr. Gün, “İngiliz dili öğretimini nasıl daha etkili hale getirebiliriz sorusuna yanıtlar arıyoruz. Amacımız, Türkiye’deki İngilizce eğitimini geliştirmek, bunun yanı sıra öğretmenlerin mesleki gelişimine katkıda bulunmaktır. Milliyeti ne olursa olsun etkin öğretme yöntemlerini bilen, kendini geliştiren iyi öğretmendir. Üyelerimiz arasında yabancı öğretmenlerimiz de bulunuyor. Sadece yüksekokul değil, ortaöğretim ve lise öğretiminde eğitim veren öğretmenlerimiz de üyemiz olacak. İngiliz dili eğitiminin daha etkin hale gelmesi için çalışacağız” diye konuştu.