Ordu’nun Fatsa ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği tarafından yaptırılan İmam Hatip Camisi’nin resmi açılışı Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katılımlarıyla gerçekleşti.
İmam Hatip Camisi’nin açılışına Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, resmi daire amirleri siyasi parti temsilcileri sivil toplum örgütü kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can yaptı. Daha sonra bir konuşma da Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu gerçekleştirdi.
Vali Balkanlıoğlu’ndan sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, “Bu güzel günde bu güzel binanın gölgesi altında buluşmaktan dolayı Allah’a şükrederiz. Böylesine güzel bir caminin inşasında buluşturduğu için şükrümüz bir kat daha artsın inşallah. Ayrıca bu güzel caminin inşaatında emeği geçen, gerçekten sadakayı cariye olarak bu binanın ortaya çıkmasını katkıda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz yine Anadolu’nun her yerinde olduğu gibi Fatsa’mızda Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisemizin yapımında biliyorum ki milletimizin helal paralarıyla kuruş kuruş biriktirdikleri ile bu binalar ortaya çıktı. Bütün bu hayırların sahiplerine bunlardan ahirete göç edenlerin bir kere daha yad ediyoruz, Allah kabul etsin, Allah hepsinden razı olsun, emeği geçenlerin de emekleri var olsun. Bir İmam Hatip mezunu olarak benim için İmam Hatipli öğrencilerin arasında yaptığım konuşma daha anlamlı daha önemli. Bu bakımdan bu açılışta bulunmaktan bir kat daha memnun oldum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından İmam Hatip Camisi’nin resmi açılış kurdelesi Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş ve protokol mensupları tarafından kesildi. Açılış İmam Hatip Camisi’nde öğlen namazının kılınması ve yemek ikramının ardından sona erdi.