Pazaryeri ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozüyük Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından Sentetik Uyuşturucu Sorunu konulu konferans düzenlendi.
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Psikiyatr Dr. Sıtkı Karaca, Pazaryeri Belediyesi Kültür Merkez’indeki konferansta, Son zamanların sinsi illeti dediği sentetik uyuşturucu hakkında detaylı bilgiler vererek, sentetik uyuşturucu kullanım yaşının giderek düştüğünü, önlem alınmadığı taktirde sentetik uyuşturucunun ciddi tehlikeler doğurabileceğine dikkat çekti. Karaca, son zamanlarda medyada sık sık haberlere konu olan ve bir çok gencin ölümüne sebep olduğu "Bonzai" isimli sentetik uyuşturucudan bahsederek, "2-3 liraya dahi temin edilebilen bu sentetik uyuşturucular, yapılan ölçüm ve kontrollerde fark edilmiyor. Kullanan insanlarda aşırı derece bağımlılığa sebep olduğundan kullanmaya devam edildiği taktirde ölüme yol açabiliyor. Bunun gibi bir çok değişik tipte ve çok ucuza satılan sentetik uyuşturuculara genellikle eğitimsiz çocuklar, aile içerisinde sorunları olan çocuklar çok çabuk alışabiliyor. Okullarda siz öğretmenler, evlerde ise veliler bu durumda olan çocuklara sabırla ve hoş görüyle yaklaşmalısınız. Kızmadan ,sinirlenmeden fakat kararlı bir şekilde kötü olan şeyi anlatarak vazgeçirmeye çalışmalısınız, ya da bir psikolog’tan destek almalısınız" dedi.
Konferans sonunda Kaymakam vekili Kadir Apaydın, Karaca’ya verdiği önemli bilgiler dolayısıyla teşekkür ederek üzerinde ilçeyi temsil eden motiflerin bulunduğu seramik bir tabak ve çiçek hediye etti.
Konferansı, Garnizon Komutanı İlhan Can Seven, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Akpınar, emniyet yetkilileri ve ilçedeki okullarda görev yapan tüm öğretmenler izledi.