İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - MANİSA'nın Gölmarmara İlçesi'nde 15 tarım işçisinin öldüğü trafik kazasının ardından tarım işçisi taşınmasına yönelik denetimlerin arttırıldığını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, küçük üreticilerin ağır cezalarla karşı karşıya kaldığını söyleyerek, bu konuda CHP'nin sorumlu gösterilmesine tepki gösterdi.
Gölmarmara İlçesi Hacıveliler Mahallesi'nin girişinde 6 Temmuz günü bir süt tankeri ile tarım işçisini taşıyan kamyonetin çarpışmasının ardından 13'ü kadın toplam 15 kişi hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Manisa Vali Erdoğan Bektaş'ın talimatları doğrultusunda kazanın olduğu bölgede ve ilçelerde açık kasa kamyonetlerle ve traktörlerde tarım işçisi taşımacılığı yapanlara yönelik İl Emniyet ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından denetimler sıklaştı.
Denetimlerin artmasının sebebi olarak CHP'nin gösterildiğini öne süren CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek, "Gölmarmara'da yaşanan olaya hepimiz üzüldük ve ağladık. O meselede sorgulanması gereken birinci nokta, yıllardır orada söz verilip bitirilmeyen bölünmüş yol, ikincisi saatlerdir kamyonetin üzerinde uykusuz şofördür. O günden itibaren Manisa Valisi'nin verdiği bir emir ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün ilçelere verdiği talimat ile açık kasa kamyonetlerde artık bir denetim var. Şehirlerarası yolda açık kasada insan taşınmasına engel olunmasına kimsenin bir şey dediği yok. Ama köy yollarında tarlalarda, bırakın minibüsü traktörün zor girdiği yerlerde, süt kamyonlarına ses çıkarmayanlar bağ yollarında çiftçiye eziyet ediyorlar. Büyük cezalar kesmeye çalışıyorlar. Saruhanlı Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve İl Müdürlüğü yetkilileri, CHP milletvekillerinin vermiş olduğu bir önergeden dolayı bu uygulamanın yapıldığını söylüyorlar. Bunların tamamen yalan ve yanlış bilgiler olduğunu ifade etmek isteriz. Bugün çiftçiye zulmedenler sorumluluğu almak yerine bir takım yalanlara sığınıyorlar" diye konuştu.
Manisa Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün kara yollarında aldığı kararı desteklediklerinin altını çizen CHP'li Özel, yaşanan sorunların çözümü için etkili bir tarım politikasına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Özel, "Bir takım partilerin ve isimlerin üzerinden yalan yanlış sorumluluk devretmeye çalışanlara da hadlerini bildirmeyi biliriz. Kimse yaptığı zulmü bizim üzerimize yıkmasın. Devlet memuru devlet memuru gibi davranacak. Devlet memuru siyaset yapmaya çalışırsa onun alnını da gider orada karışlarız" dedi.

FOTOĞRAFLI