Samsunspor Kulübü resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı basın açıklamasında, "Samsun, bir futbol şehridir. Samsunspor Kulübü'de Samsun’un ve ülkemizin önemli ve köklü gelenekleri olan saygın bir kulübüdür. Resmi liglerde mücadele verdiği her dönemde Samsun’a gelen rakiplerini sonuç ne olursa olsun ağırlamış ve herhangi bir olaya maruz kalmaksızın uğurlamıştır" dedi.

TANSİYONU YÜKSELTECEK AÇIKLAMALAR...

Samsunspor cephesinden yapılan açıklamada şu açıklamalara yer verildi:

"Büyükşehir Gaziantepspor Kulübü yöneticileri tarafından maç öncesinde centilmenliğe yakışmayan bazı açıklamalar yapılmıştır.Spor Kulüplerinde yönetici olmak sorumluluk gerektirir. Bunlardan bir tanesi de sporun centilmence yapılmasını sağlayacak imkânları hazırlamaktır. Bunun içerisinde özellikle yöneticilerin, verdikleri beyanatlarla tüm sporseverleri etkiledikleri unutulmamalıdır. Büyükşehir Gaziantep Kulübü yöneticileri iki kulüp için de önem arz eden bu karşılaşma öncesinde hem Türkiye Futbol Federasyonuna bir yazı ile başvuru yapmış, hem de çeşitli medya kanalları ile karşılaşmanın tansiyonunu yükseltecek açıklamalarda bulunmuşlardır."

GEÇMİŞİ GERİDE BIRAKMIŞTIK...

"Hâlbuki kulübümüz ve yönetimimiz, Fair-Play gereği olarak ligin ilk yarısındaki karşılaşma esnasında tarafımıza yaşatılan olayları geçmişte bırakarak rakibini Samsunumuzda ağırlama hazırlıkları yapmaktadır. Tam da bu esnada gelen ve yukarıda bahsettiğimiz yönetici sorumluluklarından yoksun açıklamalar Büyükşehir Gaziantep Kulübü yöneticilerine yakışmamıştır. Beklenen ve olması gereken, Fair-Play ruhuna uygun mesajlar vermektir.  Rakibimizden gelen bu açıklamaların gerçekle ilgisi olmadığı gibi, tarif ettiğimiz yönetici profilinden de uzak kalmaktadır."

HAKEMLER ETKİ ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

"Aynı zamanda bir takım mesnetsiz ifadeler ile karşılaşmanın hakemlerini de etki altında bırakmaya yönelik açıklamaların yöneticilik vasıflarına uygun olmadığı açıktır."

SAMSUN BİR FUTBOL ŞEHRİDİR!

"Özellikle birlikte belirtmek isteriz ki Samsun, bir futbol şehridir. Samsunspor Kulübü'de Samsun’un ve ülkemizin önemli ve köklü gelenekleri olan saygın bir kulübüdür. Resmi liglerde mücadele verdiği her dönemde Samsun’a gelen rakiplerini sonuç ne olursa olsun ağırlamış ve herhangi bir olaya maruz kalmaksızın uğurlamıştır"

EMNİYET STANDART ÖNLEM ALACAK!..

"Samsun ve Samsunspor tüm konsantrasyonu ile yaptığı işe odaklanmış ve maç gününü beklemektedir. Her karşılaşmada olduğu gibi, Büyükşehir Gaziantep Kulübü ile yapacağımız karşılaşma için resmi emniyet güçleri standart önlemler almaktadır. İlave olarak, iddia edilenin aksine yöneticilerimiz ve teknik ekibimiz tarafından taraftarlarımızı sükûnete ve sadece takımlarını desteklemeye davet eden açıklamalar da yapılmaktadır.Taraftarlarımız ise karşılaşma boyunca takımlarına destek verecek tezahüratlar ile tribünlerdeki yerlerini alacaklardır."

Haber: Ali BİROL