İzmir’in tam kalbinde, İzmirli yatırımcı Savranoğlu Group tarafından 60 milyon dolarlık yatırım ile seçkin markaların bir araya getirildiği İzmir Park Alışveriş Merkezi, 23 Ocak’ta kapılarını büyük bir coşkuyla misafirlerine açacak.
Konak, Şirinyer, Karabağlar ve Hatay’ın birleşme noktasında, 32 bin metrekarelik inşaat alanında 13 bin 200 metrekare kiralanabilir alana, 150‘si açık 350’si kapalı olmak üzere toplam 500 araçlık otopark alanına sahip İzmirpark, renkli yaşam alanları sunacak. 70’in üstünde marka arasında giyim, deri, aksesuar ağırlıklı büyük ve orta boy mağazalar; süpermarket, sinema, oyun ve sağlıklı yaşam merkezleri, kafe ve restoranlar bulunacak. 7 salonlu 700 seyirci kapasiteli Cinemaximum Sineması, CarrefourSa Süper, Koton, DeFacto, Teknosa, Deichmann, E-Bebek, D&R, Watsons, Gratis, Arçelik, D’s Damat, Altınyıldız Classics, Özdilek, Kasaba, LTB, Collezione, Yves Rocher, Madame Coco, Batik, Penti, Euromoda, McDonald’s, Opmar Optik, Elit Optik, Toyzz Shop, Kidsville ( Çocuk Oyun Alanı), Burger King gibi ulusal ve uluslararası markaların yanısıra Reci’s ve Alsancak Unlu Mamüller gibi İzmir ile özdeşleşmiş sevilen markalar da İzmir Park’ da yer alacak.
COŞKULU AÇILIŞ
İzmir Park 23 Ocak’ta kapılarını ziyaretçilerine birbirinden özel sürprizlerle açacak. Açılışta efsanevi Uçan Hollandalı Gemisi dünya turnesi kapsamında İzmir Park’a gelecek. Dünyaca ünlü korsan gemisi alışveriş merkezinde çocukları macera dolu bir yolculuğa çıkaracak. Clown Art Sirk Kortejinin gösterileri ile İzmir Park’ da eğlence ve coşku doruğa çıkacak. Cemiyet hayatının önde gelen isimleri ve bölge halkı ile yapılacak açılışta, gün boyunca yürüyen kuklalar, canlı heykel gösterileri, maskotlar, palyaçolar ve müzik grupları ziyaretçilere keyifli saatler yaşatacak.
AÇILIŞ HAFTASINA ÖZEL ETKİNLİKLER
İzmir Park’ın Ocak ve Şubat aylarındaki etkinlik programı ise şöyle olacak:
Uçan Hollandalı / 23 Ocak - 8 Şubat 2015
Clown Art “The Stars Of Carnival” Sirk Korteji / 23-24 Ocak 2015
Trio Müzik Dinletileri / 23 Ocak - 1 Şubat 2015
Radyo Pause Mobil Sahne / 23-24 ve 25 Ocak 2015
Balon Katlama Atölyesi / 24 Ocak ve 7 Şubat 2015
Eğlenceli Bilim Atölyesi / 31 Ocak 2015
Kukla Atölyesi / Sömestir boyunca hafta içi her gün
İlknur Güçlü Tezhip ve Minyatür Sergisi / 23 Ocak-8 Şubat 2015
İzmir Park’ da açılış haftasına özel bu etkinliklerin yanı sıra 30-31Ocak ile 1-6-7-8 Şubat tarihlerinde X-Box turnuvaları yapılacak.
EGE’YE İZMİRPARK DESTEĞİ
İzmir’de nüfus yoğunluğunun en çok olduğu Konak, Buca, Karabağlar üçgeninin tam orta noktasında bulunan İzmir Park, yürüme mesafesinde yaşayan onbinlerce İzmirli’ ye ev sahipliği yapacak. Yaklaşık 500 kişinin istihdam edileceği İzmir Park bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Açılıştan önce kurulan Kadın ve Çocuk Kulüpleri ile fark yaratan İzmir Park, anne ve çocuklara sunacağı özel etkinlikler dışında kadınlara verilecek mesleki eğitimlerle onların iş hayatına kazandırılmasında da önemli bir rol oynayacak. Yerel alışveriş merkezi görevini benimseyen İzmir Park, 15 dakika erişim mesafesindeki yaklaşık 300 binden fazla kişinin temel ihtiyaçlarının tek noktadan karşılayabilmesine olanak sağlayacak. Bölgenin sosyokültürel gelişimine de büyük katkı sağlayacak olan İzmir Park, ayda 500 bin misafir ağırlamayı hedefliyor.
ÇEVRE DOSTU YAPI
İzmir Park’ın en önemli özelliklerinden biri çevre dostu yeşil binalarla ilgili standartları belirleyen LEED sertifikası adayı olması. Proje bu sertifikanın gereklilikleri doğrultusunda gerçekleştirilirken binada akıllı bina teknolojileri ve enerji tasarrufuna duyarlı sistemler ön plana çıkıyor. Geniş teras alanlarıyla ziyaretçilere ferah bir atmosfer sunmayı hedefleyen İzmir Park 400 metrekarelik özel cam çatı tasarımı ile gün ışığının maksimum oranda alışveriş merkezine girmesine olanak veriyor.