Battalgazi Belediyesi tarafından bazı kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine kahvaltı verildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, kadının toplumun en önemli öznesi olduğunu söyledi.
Malatya Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltıya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer, AK Parti Battalgazi ve Yeşilyurt kadın kolları yönetimi ve bazı kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Kürün Özkan, "Kadın olarak siyasette düsturumuz ’dünü hatırla, bugünü yaşat, yarını inşa et.’ İnşallah bu yolda yürümeye devam edeceğiz" dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da kadınların toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekerek, “Kadınlarımızın yeri bizim nezdimizde ve Türk toplumu nezdinde önemlidir. Kadının olmadığı bir toplumda yaşamda bir lezzet alması mümkün değildir. Dinimize baktığımızda Peygamber Efendimiz (s.a.v.), ’Cennet annelerin ayağının altındadır’ demiştir. Hanımlarınız, aileleri eğitirken, toplumu da eğitme fonksiyonlarını da icra edecek ortam hazırlamamız gerekir. Özellikle Battalgazi Kervansarayı’nda hanım girişimcilerimizle ilgili, ayrıca yapmış olduğumuz Sanat Sokağı’nda hanımlarımızı öne çıkararak, ticari hayatta ve ekonomik hayatta yer almaları noktasında gayretlerimiz devam etmektedir. Bu yeterli midir, elbette değildir. Bizim kadınlarımızla ilgili ve toplumumuzun geneli ile ilgili düşüncelerimiz hakikaten Türkiye’ye örnek olacak işler yapmaktır. Şimdiye kadar sizlere yapmış olduğumuz işler küçük olmuştur ama hakikaten Türkiye’de zor olan işleri getirmişizdir” dedi.
Engelli çocukları bulunan ailelere yönelik merkezler yapmayı planladıklarını belirten Başkan Gürkan, “Ben kadınlarımızda özellikle engelli çocukları olan kadınlarımızda büyük sıkıntı içinde olduklarını görüyorum. Bir aile, akraba ve düğüne gidecek olsalar, evdeki engelli çocukları eve bırakıp gidecek durumları yoktur. Biz bu aileler içinde, bir merkez kurma noktasındaki çalışmalarımızda devam etmektedir. Biz toplumu rahatlatma ve onların daha rahat hareket etmesi konusunda bu tür ortamları hazırlamak zorunluluğumuz vardır” diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, ailenin toplumun en önemli öznesi olduğunu belirterek, “Kadınımızın toplumdaki önemi herkes tarafından biliniyor. Bu önemi sadece politik günler olarak kullanmadıklarını biliyorum. Ben cümlenin ve toplumun öznesinin aile olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Aile toplumun en önemi kurumu. Sanayileşen, küreselleşen topluma ve dünyaya rağmen aile toplumun hele de Türkiye’nin çok ciddi anlamda sağlam bir şekilde durmasına vesile olan en önemli ve en küçük kurumumuz. Ailelerin güçlü ve mutlu olması da kadının aile üyeleriyle birlikte mutlu olmasıyla birlikte paralel olarak devam eder. Kadınlarımızla ilgili birçok yasal düzenlemeler yaptık. Yaptığımız yasal çerçeveler ve düzenlemelerle ilgili kadınlarımızın toplum içerisinde daha güçlü olmasına vesile olduk” dedi.
Çalık, genç nüfus oranını korumak için çiftlerin en az iki veya üç çocuk yapmaları gerektiğine dikkat çekerek, aksi takdirde Türkiye’de yaşlı nüfus oranının artacağını söyledi.