Hatay’da Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi öncülüğünde gönüllü ekiplerin katılımıyla 30 metreden kayalıklara düşen bir kişiyi kurtarma tatbikatı yapıldı.

Hatay AFAD İl Müdürlüğü, İskenderun İtfaiyesi, İskenderun Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nden gönüllü ekiplerin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği 30 metre yükseklikten düşen kazazede ekipler tarafından başarı ile kurtarıldı.

Ekipler, Antakya merkezde yer alan Habibi Neccar Dağı eteklerinde buluna Demirkapı mevkiinde 30 metreden düşen bir kazazedeyi kurtarmak için harekete geçti. Zorlu bir çalışmanın ardından kazazedenin düştüğü yere inen ekipler tüm güvenlik önlemlerini aldıktan sonra vatandaşı güvenli bölgeye taşıdı.
Bölgede devam eden dağcılık ve kurtarma operasyonlarıyla ilgili bilgiler veren Türkiye Dağcılık Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Doç. Dr. Yaşar Ergün, daha önce de gerçekleştirdikleri bu eğitimlerle, kurtarma ekiplerinin her türlü duruma sürekli olarak hazır olmalarını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Ekiplerin eğitimi konusunda ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ve kendilerine sürekli olarak senaryolar üreterek eğitimlerini güçlendirdiklerini ifade eden Ergün, bu eğitimler sayesinde Hatay’da 20 gönüllü kurtarma ekibinin her türlü olumsuzluğa karşı hazır olarak beklediğini söyledi.

Doç. Dr. Yaşar Ergün şöyle konuştu " Burası Demirkapı dediğimiz Antakya surlarının olduğu bir bölge. Surların çok derin bir vadiden geçtiği bir bölge. Yaklaşık 50 metre civarında bir sur var, bizim çalıştığımız bölge 30 metre. İnsanlar buraya sürekli geliyor.” dedi.

Gönüllü ekiplerin senaryo gereği yaptıkları kurtarma operasyonlarını 2 gün boyunca sürdürecekleri belirtildi.