Yakutiye İlçe Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi, öğrenci anneleri için bir araya geldiler. Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Yakutiye Belediyesinin uygulamasını yapacağı proje ile lise ve üniversitede çocuğu okuyan öğrenci anneleri 8 haftalık bir eğitimden geçirilecekler. Programın koordinasyonu, annelerin tespiti, ulaşım, yemek ve benzer masraflarını Yakutiye Belediyesinin karşılayacağı proje için Atatürk Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Hikmet Kocak, Yakutiye Belediyesi adına ise Başkan Ali Korkut imza attılar.
Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlenecek 8 haftalık kurs programında annelere üniversite yaşamından örnekler sunulacak, toplum ilişimini geliştirmeleri ve aile içi iletişimde eğitim verilecek. Protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Hikmet Koçak, annelerin iyi eğitildiği toplumlarda iyiliklerin çoğalacağına işaret etti. Aileden iyi eğitim alamayan çocukların kötülüklere bir biçimde bulaştığını ifade eden Prof. Koçak, "Maalesef Fransa’da sözde İslam adına işlenen cinayetler, katliamlar anne sevgisi görmemiş, aileden iyi eğitim alamamış bahtsızlardır. Bunların yetiştiği kötü ortamlar, onların böyle din adına cinayet işlemeye itmiş görünüyor. Biz ve Yakutiye Belediyemiz ortak bir proje yaptık. Şimdi onu imzalıyoruz. İnanıyorum ki, bu eğitim annelerin eğitilmesini, çocuklarının daha iyi bir ortamda yetişmelerini sağlayacaktır. İyi eğitimli ailede yetişen çocuklar topluma yararlı işler yapacaktır" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, böylesine hayırlı bir işbirliğine imza atmaktan mutlu olduğunu söyledi. Korkut, "Annelerimizi alıp, üniversitemizin değerli öğretim görevlileri tarafından eğitime tabi tutulacaktır. 8 haftalık bir eğitimde çeşitli konularda bilgilendirmeler yapılacak. Biz bu annelerimizin tüm masraflarını karşılayacağız. Değerli katkılarından dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum. Hocam her projemizde bize destek olmuştur, bu projede de proje ortağımız oldukları için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
8 haftalık eğitim
Yakutiye Belediyesi bölgesinde bulunan annelerin bilgilerini güncellemek, iyileştirmek, annelere üniversite yaşamından örnekler sunmak, üniversite - toplum iletişimini geliştirmek, annelerin sosyal hayata katılımını teşvik etmek, desteklemek, annelerle çocukları arasındaki bağların güçlendirilmesine destek olmak için "ANNE ÜNİVERSİTESİ" projesi kapsamında bir eğitim programı düzenlemesini amaçlanmaktadır.
14 Şubat’ta başlayacak eğitim 8 hafta ve 48 saati bulacak.
1-Eğitim programında; kişiler arası iletişim ve insan ilişkileri, (iletişim, iletişim stratejileri, aile içi iletişim, özel durumlarda iletişim, iletişim çatışmalarında çözüm stratejileri.
2-Değerler eğitimi: (adalet, doğruluk, saygı, mahremiyet, ahlak ve vicdan, kültürel mirasa sahip çıkma, empati duygularının geliştirilmesi, dostluk, bağımsız ve özgür düşünebilme)
3-Çevreyi koruma (Çevre bilincinin oluşturulması, çevreci yaklaşımın gelişimi, çevre, hava, su kirliliği ve önleme uygulamaları, enerji kaynaklarının doğru kullanımı ekoloji.
4-Kadın ve çocuk hakları (İnsan hakları ve yasal haklar çerçevesinde kadın ve çocuk)
5-Güzel sanatlar ve topluma yansımaları: sanat ve kültür, sanat ve toplumsal gelişim, sanatın toplumsal değerlerin oluşmasındaki etkisi.
6-sağlık bilgisi, çocuk ve ergen gelişimi, toplumda kadın, medya okur yazarlığı, kişisel bakım ve imaj, alan uygulaması.