Çağatay KENARLI/İSTANBUL,() İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin pazartesi ve salı günü terör örgütü IŞİD'e yönelik yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan 26 kişiden 5'i tutuklandı.

EYLEM TİMİ TUTUKLANDI
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'yle pazartesi günü terör örgütü IŞİD'e yönelik gerçekleştirilen ortak operasyonda gözaltına alınarak emniyette sorgulanan Mustafa H, Osman M, Mustafa M, Mehmet S. ve Adnan G'nin emniyetteki işlemlerinin ardından çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Şüphelilerin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep'te bulunan IŞİD elemanlarıyla bağlantılarının tespit edildiği kaydedildi. Şüphelilerin Suriye ile Irak'taki çatışma bölgelerine gittikleri ve IŞİD'in eylem timi arasında olduklarını öne sürdü.

21 KİŞİ EMNİYETTEKİ İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri salı günü ise Sultanbeyli, Pendik ve Ümraniye'de 27 adrese yaptığı operasyonda 7'si çocuk toplam 21 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 18 yaşından küçük 7 çocuk bulundukları ilçelerdeki Çocuk Büro Amirlikleri'nden, diğer 14 şüpheli ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.