Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlülüğü, iş gücü yetiştirme kursları kapsamında 30 kişinin katılımıyla istihdam garantili aşçı yardımcılığı kursunu başlattı.
Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlülüğü tarafından açılan aşçı yardımcılığı kursu 30 kursiyer katıldığını ve toplam 5,5 ay sürecek olan kursu Nuray Önder’in verdiği belirtilirken, kurs sonunda katılımcıların çeşitli işyerlerinde istihdam edileceği kaydedildi. Kursiyerlerin, Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlülüğü’nde teorik dersleri yaparken, 25 Ocak tarihinde özel yurtlarda uygulamalı eğitimlerine başlayacağı ifade edildi.
Kursta hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek üretimi, yemeği servise hazır hale getirme, kişisel bakım, işe hazırlık, bulaşık yıkama ve çöp atımı, besin öğeleri ve grupları, sebzeleri pişirmeye hazırlık, sebze garnitürleri, temel çorbalar, yumurta pişirme, basit tatlılar, uluslararası özel çorbalar, soslar, patates garnitürleri, etlerin hazırlanması, et yemekleri, balıklar, su ürünleri, salata ve salata sosları, krema, sos ve şuruplarla ilgili bilgiler verildiği belirtildi.
Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Arif Cebeci yaptğı açıklamada, "Meslek edindirme kursları kapsamında açtığımız 30 kursiyerin katılımıyla aşçı yardımcılığı kursu başlattık. Kursiyerlerimiz eğitimlerin ardından hem meslek sahibi olacaklar. Halk Eğitimi Merkezi olarak farklı alanlarda kurslar açarak devam edeceğiz. Sanayicilerimizin ve iş yerlerinin ihtiyaç duyduğu kalifiye elaman ihtiyacını da kurslarımız sayesinde gidermiş olacaklar. Amacımız hem vatandaşlarımıza meslek öğretmek hem de iş sahibi yaparak işsizliği yok etmektir" dedi.