Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, madde bağımlılarının tespiti, tedavisi ve konuyla ilgili diğer işlemleri yürütmek adına madde bağımlılığı ile mücadele komisyonu oluşturuldu.

Birecik Kaymakamlığı tarafından, Birecik Kaymakamlığı Proje Ofisi koordinatörlüğünde, Birecik Toplum Sağlığı Merkezi, Birecik Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Birecik Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Birecik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Kızılay Birecik Şubesinden görevli personellerin katılımıyla oluşturulan komisyonun ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Birecik Kaymakamı Kadir Perçi’nin başkanlık ettiği toplantı, Birecik Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kaymakam Perçi, madde bağımlılığı ile mücadele konusuna önem verdiğini ve bu mücadelenin daha etkin şekilde yapılmasına yönelik çok yönlü çalışmalar yapılacağını belirtti.

Uyuşturucuyla etkin mücadele edilecek

Madde bağımlılığının azaltılması, önlenmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi, istihdamı ve okullarda madde bağımlılığına karşı tedbir alınmasına yönelik çalışmalar yürütülmesi için somut projeler oluşturulacağını söyleyen Kaymakam Kadir Perçi, aynı zamanda uyuşturucu ticaretinin önlenmesi konusunda da güvenlik birimleri tarafından kapsamlı çalışmaların yürütüleceğini söyledi. Kaymakam Perçi, kamu görevlileri başta olmak üzere tüm vatandaşları sosyal sorumluluk bilinci içerisinde güvenlik birimlerine destek olması gerektiğini dile getirdi.