Kader mahkûmları ve ailelerinin gözü gelecek af haberinde. Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekibi de bu konuyla ilgili Samsunlulara, 'Sizce af çıkmalı mı?' diye sordu.  Vatandaşlar, "Büyük suçlar haricindekiler için af çıksın" açıklamasını yaptı.

KADER MAHKUMLARINA AF ÇIKABİLİR 
Fahri ÇAMUR: Bazı suçlara af çıkmalı ama dolandırıcılara, devlete karşı işlenen suçlara, cinsel istismar uygulayanlara kesinlikle af çıkmasını istemem. Kader mahkûmlarına af çıkabilir. Mesela bir trafik cezasından dolayı ceza almıştır. Devlete karşı bir suç işlememiştir bunun gibi suçlara af çıkabilir.

SUÇA GÖRE AF ÇIKMALI
Mehmet YAMAN: Bence herkese af çıkmamalı, suça göre af çıkmalı. Gayri ihtiyarı haklı olarak bir suç işlenmişse affedilmeli. Ama keyfi olarak kalkıp insanları vuran bir kişilere asla af gelmemeli. Fikirlerim bu şekilde.  

GÖZ YUMMAYA GEREK YOK
Fatih SARAÇ: Kader mahkûmlarına af çıkabilir. Ama kadın cinayeti işleyenlere, cinsel istismarda bulunanlara ağır suçlardan yargılananlara asla af çıkmasın. Çünkü bu suçları işleyenler içerden çıktığı zaman tekrar yapacak. Bunu bile bile göz yummaya gerek yok. Cezalarını çeksinler.

PİŞMANLIK DUYMUŞLARDIR
Tolga ÇELİK: Bence af çıkmalı. Çünkü cezasını çeken insanlar mutlaka pişmanlık duymuşlardır. Bir daha yapmayacakları konusunda da bilgililerdir. Sonuçta hepimizin başına gelebilir. Af çıksın ki arkadaşlarda faydalansın. Herkese bir şans verilmeli diye düşünüyorum. Ağır olan suçlara mesela çocuk istismarı gibi bunlara asla af çıkmamalı hatta idam edilmeli.

CEZADA İNDİRİM OLABİLİR
Tahsin ÇAPAR: Af çıkmasına karşıyım. Ortada bir suç varsa cezasını çekmeli. Af şekillinde değil de belki cezada bir indirim olabilir benim düşüncem bundan yana. 

UFAK TEFEK SUÇLARA AF ÇIKABİLİR
Şuayip DEMİR: Suç işleyen cezasını çekmeli diye düşünüyorum. Ama ufak tefek suçlardan içeri girenler için af çıkabilir. Eğer birinin malına, canına kast etmişse kesinlikle af çıkmamalı.  

SUÇLU CEZASINI ÇEKSİN 
Habib TAŞKAN: Bence af çıkmamalı. Suçlu olan cezasını çekmeli. Mesela ben masumsam benim günahım ne? Cezasını çekmesi gereken herkes çekmeli, bu yüzden de af çıkmamalı. 

SUÇA GÖRE AF OLABİLİR
Şefik ÖZTÖK: Af çıkmasını istemem, özellikle kadınlara eziyet eden şahıslar için asla çıkmamalı. Bizim ülkemize yakışır bir durum değil. Diğer ufak tefek konulardan ceza almış mahkûmlar için af çıkabilir diye düşünüyorum. 

HAK ETTİKLERİNİ ÇEKMELİLER 
SeviyanÇANGAL: Af çıkmamalı. Her gün haberlerde izliyoruz. Birbirini bıçaklıyorlar, cinsel istismarlar da bulunuyorlar bunları görüyoruz. Suçlarını hak ettikleri şekilde çekmeleri gerekiyor. Yarın bir gün bizlerin de başına gelmeyeceği ne malum? Bu nedenle af çıkmaması gerektiğini düşünüyorum.   

Ebru ÖZTÜRK- Hande ONAT