Muğla’da arı kovanı yüklü traktöre arkadan çarpan araç sürücüsü kaza sonrası firar ederken, traktör sürücü öldü, üç kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Kızılağaç mahallesinde traktör römorkuna arı kovanı yükleyen 48 SF 163 plakalı sürücü İlyas Kızılkaya (49), Gökova Köyceğiz karayolu Çıtlık mahallesi mevkisine yaklaştığında 48 AC 210 plakalı araç sürücüsü Özcan Canoğlu yönetimindeki Connect aracı ile traktör römorkunu arkadan çarptı. Özcan Canoğlu’nun arkasında seyir halinde olan Sadın İnan yönetimindeki 38 ZR 572 plakalı araç sürücüsü de kazaya karıştı.
Zincirleme kaza sonrası traktör römorkunda bulunan kovanlardaki arılar etrafa saçıldı. Kazada traktör sürücüsü İlyas Kızılkaya ve kardeşi Hasan Kızılkaya 112 Acil Servis ambulansı ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. İlyas Kızılkaya yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Kazada 38 ZR 572 plakalı araç sürücüsü Sadık İnan ve yanında bulunan kızı Zeynep İnan Ortaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Zeynep İnan’ın hafif yaralı, Sadık İnan’ın ise ayağında kırık olduğu açıklandı. Traktör römorkunu arkadan çarpan Connect sürücüsü Özcan Canoğlu’nun ise kazadan sonra firar ettiği öğrenildi.
Kaza sonrası kovanlardan çıkan arılar Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve çevredeki aracılar tarafından tekrar kovanlara taşındı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Akyaka Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler kaza yerinde güvenlik önlemi ve kaza tutanağı uttu. Kaza sonrası yol kısa süreli trafiğe kapatıldı.