Yaz tatilinde tatil yapma şansı bulamayan Gaziemirli çocuklar, belediyenin hayata geçirdiği ‘Bu çocuklar bizim’ projesi kapsamında denizle buluşuyor. Bugüne kadar 900 çocuğun denizle buluştuğu proje Eylül ayına kadar sürecek.

Eğitime büyük önem veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, her fırsatta çocukların yanında olmaya devam ediyor. Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimle öğrencileri sınavlara hazırlayan, kırtasiye seti yardımıyla okula merhaba diyen öğrencilerin yanında olan, okulların ihtiyaçlarını karşılayan Başkan Şenol, tatilde de çocukları unutmadı. Yaz tatiline rağmen tatil yapma ve karnelerini kutlama şansı bulamayan çocuklar, belediyenin ‘Bu çocuklar bizim’ projesi kapsamında denizle buluşuyor. Kültür Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü birlikteliğiyle, ‘Çocukları denizin mavisiyle buluşturuyoruz’ sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında her gün farklı bir mahalleden, 9-14 yaş arası 25 çocuk, Özdere’deki Arkadaş Plajı’na götürülüyor. Mahallerinde bulunan semt evinden yola çıkan çocuklar, görevlilerin kontrolünde denize girerek doyasıya eğleniyor. Bugüne kadar 900 çocuğun deniz mavisiyle buluştuğu proje, Eylül ayına kadar devam edecek.

2009 yılında ‘Bu çocuklar bizim’ projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Kültür Müdürü Ersin Sayköse, “Çocuklar bizim için çok değerli. Aydınlık Türkiye’nin aydınlık yüzlerinin hayatlarına katkı koymak için çalışıyoruz. ‘Bu çocuklar bizim’ projesi kapsamında düzenlediğimiz kültür ve doğa gezileri ile çocuklarımızın gelişimlerine katkı koyuyoruz” dedi.

Karnelerini kutlamanın ve deniz keyfi sürmenin mutluluğunu yaşayan çocuklar, kendilerini ziyaret eden Başkan Şenol’la bol bol fotoğraf çektirerek, sohbet etti. Denizle buluştukları ve tatil yapma şansı yakaladıkları için mutlu olduklarını söyleyen çocuklar, “Gaziemir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi ile eğitimimize, düzenlediği kültürel geziler ve kültürel faaliyetlerle kişisel gelişimimize katkı koyan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u çok seviyor, ona teşekkür ediyoruz” diyerek duygularını ifade etti.