Balıkesir’de “Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğum Eylemi” konulu sempozyumda konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Servet Kocaöz, Balıkesir yaşlandığı, doğum sayısı azaldığına dikkat çekti.

Balıkesir Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından Öğretmenevi’nde düzenlenen sempozyuma, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim görevlileri konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar, doğum eylemi bakımında güncel gelişmeler ve kanıta dayalı uygulamalar hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktardılar.

Op. Dr. Servet Kocaöz, sempozyumdaki açılış konuşmasında, Balıkesir’in hızla yaşlandığını, ilimizin yaşlanmasında doğum sayılarının azalmasının, nüfus büyüme hızının düşmesinin etkili olduğuna değindi. Bu durumun değişmesine katkıda bulunmak için mutlaka sezaryen ile doğumların gerçek endikasyonlarla yaptırılmasına, gerekmedikçe sezaryen yaptırılmamasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Sezaryen ile doğumların azalabilmesi için ebelik hizmetlerini güçlendirmenin önemli olduğunu vurgulayan Kocaöz, "Ebelerimiz sağlıklı normal doğumların gerçekleştirilmesinde en önemli rolü oynuyorlar ve biz sizlerin desteği ile şu anda sezaryen oranımızı Dünya Sağlık Örgütü’nün hedefinin de altına indirdik. Bu büyük başarıda çok büyük emeğiniz ve desteğiniz var. Emekleriniz, güzel hizmetleriniz için sizlerin şahsında tüm ebelerimize teşekkür ederim." dedi.

Kocaöz, ayrıca bu sempozyumun ilimizde çok kısa bir sürede hazırlanarak gerçekleşmesini sağlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Öğr. Gör. Doç. Dr. Semra Kocaöz’e ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Hemşirelik Yüksekokulu Öğr. Gör. Doç. Dr. Gülden Güvenç’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Tüm gün boyunca devam eden sempozyum sonunda katılımcılara sertifikaları, KHB Genel Sekreteri Op.Dr. Servet Kocaöz, İL Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Refik Budak tarafından verildi.