Posta Ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.’nin (PTT) 175. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Kütahya’nın Gediz ilçesinde de kutlandı.
PTT’nin 175. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine Gediz PTT Merkez Müdürü Aydın Gedik ve PTT Şubesi çalışanları katıldı.
Gediz PTT Merkez Müdürü Aydın Gedik, bir grup PTT Şubesi çalışanı ile birlikte İlçe Kaymakamı Avni Kula’yı makamında ziyaret ederek günün anlamı konusunda bilgilendirme yaptı. Yapılan görüşmenin ardından Gediz PTT Merkez Müdürü Aydın Gedik tarafından Kaymakam Avni Kula’ya PTT Kurumu adına duvar saati hediye edildi.
Etkinliler çerçevesinde Gediz PTT Merkez Müdürlüğü binası bayraklarla süslenerek, kuruluş günü olan 23 Ekim’de PTT’ye gelen vatandaşlara pasta ve içecek ikramı yapıldı.
Gün dolaysıyla bir konuşma yapan Gediz PTT Merkez Müdürü Aydın Gedik, PTT’nin köklü bir kurum olduğunu belirterek, “Posta İdaresi, 23 Ekim 1840 yılında posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla kurulmuş, 1854 yılında telgraf icadından 11 yıl sonra ise telgraf hizmetlerine başlamıştır. PTT Genel Müdürlüğü 1933 yılında Bayındırlık Bakanlığı’na, 1939 yılında ise Ulaştırma Bakanlığı’na bağlanmış ve halen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermektedir. PTT 175 yıldır insanların mutluluklarını, üzüntülerini, taşıdığı mektuplarla paylaşmanın ötesinde, Posta İdaresi kurulduğu tarihten itibaren ilerleme ve gelişme gücünü her yıl artırarak günümüze taşımıştır” dedi. (MA-EFE)