Mardin’in Kızıltepe ilçesinde dün Kilise Sokak'ta kucağında 6 aylık bebeği ve 10 yaşındaki kızının gözü önünde eski eşi tarafından evine dönmediği için önce darp edilen ve ardından akciğerine denk gelen 3 bıçak darbesi ile yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 35 yaşındaki H.D.’nin babası Ethem D.,kızının ölümüyle ilgili önemli ifadeler kullandı. Bir yıl boyunca kızının ve ailesinin yaşadığı trajediyi anlatan Ethem D., gözyaşları içerisinde Türk adaletine güvendiğini söyleyerek, kızının eski eşinin asılmasını istedi. Olayın yaşandığı yerde hala kan izleri görüntülenirken, görgü tanıkları 10 yaşındaki kızın yardımıyla  annesi H.D.’yi nasıl kurtarmaya çalıştıklarını ifade etti.

“Borca girip terk etti” 

Baba Ethem D., “Kızım 1 yıldır eşinden ayrı. Zaten 1 yıl evli kaldılar. Adam evlendikten sonra borçlandı. Sonra ben gidiyorum dedi. İstanbul’a giderken bunu çağırdım. Bu kadın tek başına evinde nasıl kalacak. Ben baba olarak konuştum. Burası Kızıltepe, bak karının, çoluğunun çocuğunun başında otur dedim. Para kazandığını ve geleceğini söyledi. 'Madem para kazandın alacaklılar kapıya geliyor, borcunu öde' dedim. Evliyken kızıma şiddet uyguluyordu. İlk başından beri bu evliliğe karşı çıkmıştım. Bu berduş, esrarkeş, hırsız adama ne kız vereceğim. 50 sefer söyledim dinlemedi. Başıma ne geleceğini, bu olayın geleceğini biliyordum. Olayı duyar duymaz hastaneye gittim. Kim yapmış dedim, kocası yapmış dediler. Polislere Silopi’ye kaçmış demişler. Oraya gitmez, annesinin yanındadır. Polislere bulabileceği yerleri söyledim. Türk adaletine güveniyorum. Ben bayrağımın altında yaşıyorum. Adalete ve devletime güveniyorum. Bu adamın asılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Çocukların psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Ethem D., şöyle devam etti: 

“Eşim de benimle aynı fikirde. Bunun yaptığını kimse yapmaz. Ben bunları hak edecek hiçbir şey yapmadım. Kızım beni dinlerse başım üstünde yeri var. Ben daha karakol görmemiş insanım. Bu insanı devletimin asmasını istiyorum. Assın ki bir daha böyle olay olmasın. Doğuda, batıda hep kocası karısına kızıyor, alıyor bıçağı gidiyor. Bu hayvan değil, insan, insan niye yaşıyor? Bu kadar olmaz. Bebeğe şuan komşular bakıyor. Bebeğe zarar vermemiş, boşandıktan sonra da sürekli rahatsız etti.”