Esenyurt Belediyesi, ESBİM tarafından istihdam edilen kadınları boğaz turunda buluşturdu.

İş arayan vatandaşlara kolaylık sağlamak ve danışmanlık yapmak için kurulan Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) ile istihdam edilen kadınlar, boğaz turunda buluştu. ESBİM’le istihdam edilen ve bir yılını dolduran kadınlar Avcılar Limandan hareket eden tekne ile boğazın tadını çıkarttı. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği boğaz turunda kadınlar müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi. Teknenin hareket etmesiyle birlikte kimi kadınlar boğazı seyretmenin mutluluğunu yaşarken, kimileri ise fotoğraf çekmenin telaşına düştü. Çeşitli aktivitelerle renklendirilen boğaz turunda başarı elde eden kadınlar çeşitli hediyeler takdim edildi.

Çalıştığı işten çok memnun olduğunu dile getiren Ayşe Yigit, “Bugün çok güzel bir hava var ve biz her şeyimizle bütünleştik. Bizler kapı kapı iş aramaktan kurtardığı için Esenyurt Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ben şimdi çalıştığım işten çok memnunum” dedi.

Türkiye’ye bir sen önce geldiğini söyleyen Ayten Arslan, “Bir sene önce Türkiye’ye geldim ve ESBİM bize iş buldu. Onların sayesinde çalışabiliyorum ve Türkçeyi çok iyi öğrendim. Bu gezi de biz çok iyi geldi” diye konuştu.

Doğum gününü yatta kutlayan Serap Kılıç ise “Bütün emeklerinden dolayı ESBİM ailesine de çok teşekkür ediyorum. Sayelerinde bir yıldır çalışıyorum ve eşime destek oluyorum” şeklinde konuştu.

Boğaz turuna katılan kadınlara karanfil hediye edildi.