TBF, Canik Basketbol'u, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nden katılım parasını yatırmadığı için ihraç etmişti. Tahkim Kurulu'na yapılan itiraz sonucu olumlu cevap gelince yeniden lig yolu gözüktü

İTİRAZLAR KABUL EDİLDİ

Geçtiğimiz sezon Kadın Basketbol Süper Lig'inde mücadele eden Canik Basketbol, lige katılım parasını yatırmadığı için TBF tarafından ihraç edilmişti. Samsun temsilcisi, Süper Lig'deki hiç bir takımın katılım ücretini yatırmadığını ileri sürerek kararı Tahkim Kurulu'na taşıdı. Canik Basketbol'un itiraz kararını değerlendirmeye alan Tahkim Kurulu, ise TBF'den ek belge istemişti. Tahkim kurulu Federasyonun, Canik Basketbol'u haksızca ligden düşürdüğü görüşüne vardı. 

BİZE DESTEK ÇIKIN

Tahkim Kurulu'nun bu olumlu kararı sonucunda Canik Belediyespor yeniden lige davet edildi. Samsun Canik Basketbol Kulübü Başkanı Zafer Şimşek ''Samsun şehrini bu yılda en üst ligde temsil etme hakkı bulduk. Önümüzdeki günlerde takım kurmaya başlayacağız. İmkanlarımız kısıtlı, sponsor arayışlarımız sürüyor. Samsun'lu Siyasetçileri, İş Adamlarını ve tüm Samsun halkını bu kulübe sahip çıkmaya davet ediyorum'' dedi.