BELEK, () - AVRUPA Turu Final Serisi'nin açılış turnuvası olma özelliği taşıyan Turkish Airlines Open 2015 Golf Turnuvası'nın ilk gününe Güney Afrikalı Jaco Van Zyl damgasını vurdu.

Antalya Belek'teki Montgomerie Maxx Royal Sahası'nda düzenlenen 7 milyon Dolar toplam ödüllü turnuvanın ilk gününde Avrupa Turu'nda daha önce hiçbir başarısı bulunmayan Zyl, -11 oynayarak saha rekorunu kırdı ve gün sonunda Lee Westwood'un üç vuruş önünde liderliğe yerleşti. Bir diğer İngiliz Chris Wood, vatandaşının iki vuruş gerisinde (-6) ile günü üçüncü tamamladı.

Belek'te güzel ve güneşli bir günde başlayan turnuvanın ilk günü sahaya çıkan 78 oyuncudan 42'si sahayı eksi skorlarla döndü.İngiliz oyuncu Chris Wood, ilk dokuzdaki beş birdie'ye, ikinci dokuzda bir de eagle ekleyince -6 ile liderliğe yükseldi. Turkish Airlines Open'da üçüncü kez boy gösteren Lee Westwood ilk 13 çukurda sekiz birdie yaparak gün sonuna doğru skor tabelasının zirvesine yerleşti. Ancak Montgomerie Maxx Royal'de ilk günün yıldızı 36 yaşındaki Jaco Van Zyl oldu. İlk dokuzu dört birdie ile bitiren Güney Afrikalı oyuncu 11.çukurda yaptığı eagle ile liderliğe ortak oldu. Son yedi çukurda beş birdie'ye daha imza atan Van Zyl saha rekoru kırdığı günü lider olarak tamamladı.

Race to Dubai sıralamasında ilk sırada bulunan ve kariyerinde üçüncü kez Race to Dubai sezonunu şampiyon tamamlamak isteyen Kuzey İrlandalı Rory McIlroy, Turkish Airlines Open'da ilk raundunu iyi oynadı. McIlroy, ilk günü -5 ile tamamladı. Turnuvada boy gösteren üç Türk oyuncudan en başarılı sonucu günü +1 ile bitiren Ali Altuntaş elde etti. 13. çukurda eagle yaparak bir ilki gerçekleştiren ve üç çukurda da birdie yapan 19 yaşındaki milli oyuncu, 1 ve 17. çukurda yaptığı double bogey'ler nedeniyle günü istediği yerde bitiremedi.

Turkish Airlines Open'ın ikinci raundu 1 ve 10. çukurlardan yarın saat 10.45'teki çıkışlarla başlayacak. Turnuvanın ikinci günü sonunda final turlarına yükselecek 60 oyuncu da belirlenecek.