Antalya’nın Alanya ilçesi turizm işletmecileri, sektörün rekabetçiliğini yükseltmek üzere 2 Mart’ta düzenlenecek olan “Küme Analizi Toplantısı”nda bir araya gelecek.
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) sahipliliğinde Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi’nin ortaklığında, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından finanse edilerek yürütülen “Alanya Turizm Sektörü Kümelenme Stratejisinin Geliştirilmesi Projesi”ne Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası da (ALTSO) iştirakçi olarak katkıda bulunuyor.
Projenin amacının Alanya turizm sektörünün özellikle konaklama alanında, kümelenme yaklaşımı izlenerek mevcut durumunun incelenmesi, geleceğe yönelik gelişme potansiyeli değerlendirilerek, rekabetçiliği geliştirilmiş ve sürdürülebilirliği sağlanmış bir küme oluşumu için “Kümelenme Stratejik Yol Haritası”nın hayata geçirilmesi olduğunu belirtildi.
Bu çerçevede öncelikle sektörün, konaklama alanında faaliyetlerini sürdüren işletmeleri ile bunlara mal veya hizmet ya da bilgi ve belge sunarak katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşların temsilcileriyle toplantılar düzenlenerek, beş yıllık bir dönem için “Stratejik Yol Haritası”nın tasarlanmasının planlandığı bildirildi. Projeyle ilgili etkin sonuçlara ulaşılabilmesi açısından, sektörün turizm konaklama alanında faaliyetlerini sürdüren işletmeler ve bunlarla ilgili paydaşlarla katılımlı ve işbirliğine dayalı bir süreçte yürütülmesi öngörüldüğü vurgulandı.