RİZE (AA) - Sağlık - Sen Rize Şubesi  tarafından 2015 yılının ilk il divan toplantısı yapıldı.

Özel bir restoranda Sağlık - Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz başkanlığında gerçekleşen toplantıya yönetim kurulu üyeleri ile il genelindeki sağlık kurumlarında görev yapan sendika temsilcileri katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Rize'de 91 sağlık tesisinde hizmet veren sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek, beklentilerden ve mart ayında hükumetin sağlık çalışanlarına vereceği müjdeyle ilgili sendika temsilcilerine bilgiler verdi.

Sendikal olarak yapılanlar ve yapılacak olan çalışmaların devam ettiğini belirten Yılmaz, "Denge tazminatının maaşlara mahsuplaştırılması, yıpranma payı, kreş meselesi, lisans tamamlama, aile danışmanlığı sertifika eğitimi ve yüksek lisans eğitimi halen devam eden çalışmalarımız. Sendikamızın üyelerden elde ettiği ücretleri tekrar üyelerimize ödemek amacıyla promosyon çalışmalarımız da devam etmektedir" dedi.

Toplantının son bölümde Teşkilatlanma Sekreteri Rauf Pehlivan ve Mevzuat Sekreteri Murat Aydoğan üye istatistikleri hakkında sendika temsilcilerine bilgi verdi.