Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN,( )-ERZİNCAN’da 'güvenli trafik' projesi kapsamında emniyet kemeri simülatörüne binen Vali Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, ters dönen araç içerisinde zor anlar yaşadı. Vali Kahraman ve Belediye Başkanı Başsoy, herkesi emniyet kemeri takmaya davet etti.
Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'güvenli trafik' projesi ve açılışı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Belediye toplantı salonunda yapılan programa Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Emniyet Müdürü Doğan İnci, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofis Başkanı Pavel Ursu, Dünya Sağlık Örgütü Proje Koordinatörü Doç.Dr. Toker Ergüder, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Keskinkılıç, kurum müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Toplantı sonrası Vali Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, belediye binası önünde hazırlanan emniyet kemeri simülatörüne bindi. Ceketleri çıkaran Vali Kahraman ve Başkan Başsoy, 5 kilometre hızla giden araç içerisinde takla atma anı yaşadı.
Simülatörden inen Vali Süleyman Kahraman, "Emniyet kemeri olmasaydı yaralanma olurdu belki de hayatımızı kaybederdik. Ben ilin valisi olarak bu simülatöre binmeseydim olayın bu kadar ciddi olduğunu anlayamazdım. Bütün sürücülerin, yolcuların muhakkak emniyet kemeri takmalarını tavsiye ediyorum. Bütün kamu kurum kuruluşlarına,sivil toplum kuruluşlarına, muhatabımız kimse onlara, emniyet kemeri kullanımın yüksek boyutlara ulaşması için her türlü tedbiri alacağız genelge yayınlayacağız.Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise gerçek hayatta arabanın takla attığı anda kişinin araç içerisinde nasıl bir hale geldiğini canlı olarak yaşadıklarını belirtti. Emniyet kemeri takmanın önemini gördüklerini ifade eden Başsoy, "Gerçekten araç kullanan herkesin mutlak suretle emniyet kemerini takmaları gerekiyor. Yaralanmalar, ölümlerin yüzde 90’ı emniyet kemerinin bağlı olmadığı anda gerçekleşiyor. 3 saniyelik iş, emniyet kemerini taktıktan sonra hayata bağlanacaksınız" diye konuştu.
BAŞKAN KAMERAMASI İLE ÇEKİM YAPTI
Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy daha sonra kamerasını eline alarak simülatöre binen protokol mensupları ve gazetecileri görüntüledi. Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin simülatördeki anını kameraya alan Başsoy, röportaj yapmayı da ihmal etmedi .

FOTOĞRAFLI