Kütahya Belediye Meclisi’nin, ada ve parsel problemi olan camilerin sorunlarını, hibe suretiyle çözüme kavuşturduğu bildirildi.
Başkan Kamil Saraçoğlu, göreve geldikleri günden itibaren camilerin tüm sıkıntı ve sorunları ile ekiplerin ilgilendiğini belirterek, program dahilin de tüm camilerin temizliğinin yapıldığını, cami avlularına bank konularak tente takıldığını kaydetti.
Saraçoğlu, ihtiyacı olan camilere Park Bahçe Müdürlüğü tarafından çiçek verilerek bahçe sulamasının yapıldığını ifade etti.
Alınan kararlara göre, Şelale Camii yanında bulunan ve camii alanında kalan, mülkiyeti Belediyeye ait taşınmazın, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kütahya Bölge Müdürlüğü’nün talebine istinaden bedelsiz devri yapıldı.
Yine mülkiyeti Belediyeye ait olan, Gaybiefendi Mahallesi 2012 ada 19 parsel numaralı cami alanında kalan taşınmazın, Kütahya İl Müftülüğü’nün talebine istinaden tahsis edildi.
Siner Mahallesi 144 ada 1 parsel numaralı cami alanında kalan taşınmazın, Kütahya İl Müftülüğü’nün talebine istinaden tahsis edildi. (EFE)