Samsun'da ileri derecede görme kaybı yaşayan hastalar Samsun Büyük Anadolu Hastanesi  Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Doç. Dr. Emrullah Beyazyıldız'ın yaptığı 'vitrektomi' ameliyatı ile tekrar sağlığına kavuşuyor. Hastalar aylar sonra tekrar görebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

İMDADIMIZA YETİŞTİ
Ordu'da yaşayan ve diyabet hastalığı sonucunda iki gözünde de görme kaybı yaşayan Barış Şahin 'vitrektomi' ameliyatı ile eşini, çocuklarını ve dünyayı görebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Hastaneye eşinin yardımıyla gelen ve ameliyat olduktan sonra sağlığına kavuşan Şahin, "Dünyaları verseniz görmesem benim için bir değeri yoktur" dedi. Diyabet dolayısıyla iki bacağını kaybeden 63 yaşındaki Tevfik Fikret Uzun ise iki gözünü kaybedeceği sırada imdadına Dr. Emrullah Beyazyıldız'ın yetiştiğini belirtti

GÖRME KAYBI ENGELLENEBİLİR
Hastaların mutluluklarına ortak olduklarını belirten Dr. Emrullah Beyazyıldız, "Gözün en önemli anatomik yapılarından biri retinadır. Retinayı en çok hasara uğratan hastalık şeker hastalığıdır. Şeker hastalarından özellikle anatomik ve fonksiyonel bozukluklar ortaya çıkıyor. Bu bozukluklardan sonra görme bozukluğu tabloları ortaya çıkabilmektedir. Şeker hastalığında özellikle göz arkasında kanamalar, ileri evrelerde yırtıklıkla ortaya çıkmaktadır. Biz şeker hastalarının aslında bu aşamaya gelmesini istemiyoruz. Şeker hastası düzenli göz kontrollerine gelirse bu kanamaları erken aşamalarda görerek göz içi enjeksiyonlar ve lazer tedavisi ile hastayı tedavi etmekteyiz. İleri aşamalara gelmesini engellemekteyiz. Erken aşamada lazer ve enjeksiyon tedavileri yapılamazsa eğer ileri evre kanama olan olgularda biz bu hastalara 'Vitrektomi' ameliyatı yapmaktayız. Bu ameliyat ile kalıcı görme kaybı engellenebilir. Burada en önemli nokta hastanın en erken aşamada ileri görme kaybı oluşmadan gelmesidir" diye konuşu.