Samsun Medya Grubu’na bağlı Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekipleri sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Ekibimiz Samsunlu vatandaşlara, “Et, kıyma gibi türleri marketlerden mi yoksa kasaplardan mı tercih ediyorsunuz?” diye sordu. Samsunlular et alırken genellikle kasapları tercih ettiklerini, kıymayı görerek almanın daha sağlıklı olduğunu söyledi.
İşte aldığımız yanıtlar şu şekilde:

AYNI KASAPTAN ALIYORUM 
Hayati ÇERİ: Kendi güvendiğim kasabım var. Yıllardır aynı yerden alışveriş yapıyorum. Yaklaşık 10 yıl olmuştur.  Markette satılan et, kıyma türünü daha önce hiç tercih etmedim. Tadını da bilmem ama zararlı olduğunu biliyorum. O yüzden güvenemiyorum. Burada köfte pişirip satıyorum. Müşterilerimin hiçbir zaman tadından şikâyetçi olmadı. Hatta özel olarak beni tercih ediyorlar. 

15 SENEDİR AYNI KASAP 
Ahmet KESKİN: 15 senedir aynı kasabı tercih ediyorum. Her zaman memnun kalmışımdır. Kalmazsam geri götürürüm zaten. Marketten asla et, kıyma almam. Çünkü içerisine ne kattıklarını bilmiyorum. Gözümün önünde hazırlanmıyor. 

SAĞLIK, KALİTE VE TEMİZLİK 
Zafer GÜMÜŞ: Marketten et türünü almıyorum. Çünkü hanımım kabul etmiyor. İçine sinmediği için, uygun görmüyor. Mahallemizde güvendiğimiz bir kasabımız var. Her zaman oradan alırız. Hatta marketlerde fiyatlar daha ucuz ama biz yine de pahalı bile olsa kasaptan alıyoruz, kaliteli alıyoruz. Bizim için sağlık, kalite ve temizlik her zaman daha ön plandadır. 


GÜVENMEDİĞİM İÇİN ALMIYORUM 
Mevlut KEŞLİ: Et bile almıyorum ben. Çünkü hiçbir yerer güvenemiyorum. Hiçbir şey sağlığımdan önemli değil. Şimdiki et, kıyma eskisi gibi değil. İnsanlara güven kalmadı. Ben alıp tadına bakmadığım bir şey için yorum yapmıyorum. Onun yerine beyaz eti gözüm görüyor öyle tercih ediyorum. 

TOPLUMA YAZIK EDİYORLAR 
Ali ÇAKIRTAŞ: Her şeyi yerli yerinde tercih etmeliyiz. Mesela tavuğu tavukçudan, eti kasaptan alıyorum. Yıllardır aynı yerleri tercih ediyorum. Marketlerdeki etlerin nereden geldiği belli değil. Topluma yazık ediyorlar. 

GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE 
Recep KARAKAŞ: Kurban kestiğim zaman tüm seneyi o etlerle geçiriyorum. O yüzden market ya da kasaplardan almıyorum. Ayrıca almak istesem bile her şey çok pahalı. Kıymanın sahtesi çıkmış, kötü oldu. Ben bugün et alacak olsam kasapları tercih ederim. Kasap kontrollü kesiyor, gözünün önünde hallediyor. 

NEREDEN GELDİĞİ BELLİ DEĞİL 
Ahmet PEHLİVANOĞLU: Şu ana kadar kıymayı kasaptan aldım. Markette satılanları güvenilir bulmuyorum. Etlerin, kıymaların marketlere nereden geldiği belli olmuyor. Hangi hayvanların etleri olduğunu bilmiyorum. Çoğu kasaplar kendi besledikleri hayvanların etini kullanıyor. En azından daha güvenilir oluyor. 

MARKETLERE GÜVENEMİYORUM
Mustafa ÖZGENÇ: Aynı binada oturduğum komşumun kasabı olduğu için tanıyorum ve güveniyorum. 20 senedir başka bir yere gitmedim ve çoluk çocuğumuza rahatlıkla yedirebiliyorum. Marketlerden alışveriş taraftarı değilim. Çünkü gözüm görmüyor, güvenemiyorum. 

SAHTE KIYMAYI DUYDUK VE GÖRDÜK 
Reşat AKPINAR: Bazı bildiğimiz kasaplar kendi çiftliklerinde hayvanlarını yetiştiriyor. Oradan kesip kasabına ya da marketine getiriyor. O şekilde olduğunu bildiğim yerden alıyorum. Hayvanını, etini nereden aldığını bilmediğim hiçbir yerden alışveriş yapmıyorum. Marketlerde ki etlerin sahte olduğunu duyduk ve kendimizde gördük. Bu yüzden asla marketten almıyorum. 

MARKETLERE GÜVENİMİZ KALMADI 
Arif SOYYİĞİT: Her şey çok pahalı olduğu için genellikle et türünü tercih etmiyorum ama alacak olsam marketten değil kasaptan alırım. Çünkü marketlere güvenmiyorum. Televizyonlarda gördüğümüz haberlerden dolayı market etlerine güvenimiz kalmadı. Güvenilir kasapları tercih etmek daha doğru olur. 
Haber: Hande ONAT – Emre ÖNCEL