Senad Ok'un yaptığı açıklamalar şu şekilde; "Aykut Kocaman her oyuncudan taktiksel acıdan bir şeyler istiyor. Genel anlamda oyuncular hep bunu yapıyor ama Valbuena kendi bildiğini okuyor. Temel anlamda Valbuena savunma konusunda Kocaman'ın istediklerini yapamıyor. Kocaman'ın oyuncunun yeteneklerinden şüphesi yok ama Kocaman sürekli oyuncuya bir şeyler anlatıyor ama Valbuena yine bildiğini okuyor. Kocaman'ın Valbuena'yı çıkarmasının tek sebebi taktiksel ama ne olursa olsun Valbuena'yı çıkarmaması gerek. Çünkü Valbuena oyundan çıkınca karşı takımın savunması rahatlıyor. 



Valbuena'nın oyundan çıkmasını Alex de Souza olayına benzeiyorlar ama Valbuena'yı bizzat Kocaman'ın istediği oyuncu. Kocaman'ın Valbuena ile kişisel bir problemi yok. Aralarında tek sorun Kocaman'ın dediklerini yapmaması. Valbuena'ya Fenerbahçe'ye geldiğinde kendini takımın yıldızı olarak geldi. Valbuena insiyatif kullanmayı seviyor. O klasik oyuncu anlayışı doşına çıkınca, o zaman Aykut Kocaman ile sorun yaşıyor. Aykut Kocaman Valbuena'yı ya hiç oynatmayacak ya da hiç oyundan çıkarmayacak. Akhisar maçında da aynı şey yaşandı. Janssen ve Valbuena çıkınca takımın yarı gücü bitiyor. Onlar takımda olmayınca rakip takımın savunması sürekli ileri çıkıyor ve dünkü maçta göründüğü gibi kaleci bile son pozisyonda ceza sahasına geldi. 

Valbuena ile yaptığım röportajda oyuncuda Roberto Carlos, Van Persie'nin ışığını gördüm. Valbuena'nın derbi para pul değil. Tamamen yeniden milli takıma dönmek, yıldızlaşmak ve ülkelerinde isimlerini duyurmak. Burada Aykut Kocaman'a ders verecek değiliz ama bu işin bir de piskolojisi var. Valbuena oyundan çıktıktan sonra şunu yapabilir. Hocayla ilgili bir problemi varsa bi tweet atar ve ortalığı karıştırır. Türkiye'de çok üst düzey bir oyuncu değil diye yorumlar yapılıyor ama bence öyle. Buraya şampiyonluk için gelmiş oyuncunun son 5 maçta oyundan çıkınca doğal olarak morali bozuluyor. 

Aykut Kocaman şuna bakıyor. Valbuena ne yapıyor, top kaybediyor mu vs. bunları değerlendiyor. Ama dünya futboluna baktığınızda Ronaldo'da da sürekli top kaybediyor.  Kocaman, Valbuena'ya tolerans sağlaması lazım. Aykut Hoca'ya saygı duymak gerek ama şampiyon olmak istiyorlarsa Fenerbahçe, Valbuena göre plan yapması lazım. Fenerbahçe'nin çıkış noktası şu; yetenek anlamında Beşiktaş ve Galatasaray'dan geride. Valbuena'yı da oyundan çıkarında bu daha da düşüyor. Kocaman'ın son maçlarda yaptığı değişiklikler rakip takıma moral veriyor ve Fenerbahçe adeta golü çağırıyor. Ama Valbuena gibi oyuncuları oyunda tutup, bu baskıyı durdurmak gerek. Birde bunun taraftar kısmı var. Taraftarlarda Valbuena'yı izlemek için gidiyor. Kimse Roman'ı, Hasan Ali'yi izlemek için gitmiyor. 

Taraftarlar zaten gergin sen bunun üzerine Valbuena'yı çıkartınca taraftarlar daha da geriliyor. Doğal olarak sonra 'hoca Valbuena'ya taktı' düşüncesi konuşuluyor. Eğer Fenerbahçe gol yiyecekse Valbuena ile yesin. Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın Valbuena'ya biraz daha tolerans tanıması lazım. Senin zaten bu tarz bir oyuncu gibi başka bir ismin yok. Valbuena'ya şöyle demek lazım. Sen kiminle rahat oynarsın, biraz şımartmak lazım. Açık açık değil ama bunu bu oyuncuya hissettirmek lazım. Kocaman'ın taraftar ile bağı kuran tek ismi oyunda tutması lazım ve bu isim Valbuena...

Roman maçtan sonra kimse top almıyor dedi ve top alabilecek tek adam da kenara çıkıyor. Tabi bu da oyuna yansıyor. Eğer takımın üzerinde bir baskı varsa bu Valbuena'nın oyundan çıkması ile 2'ye katlanıyor. Bugün sokağa çık ve herkese sor Fenerbahçe'de takımın lideri Valbuena der. Mesela Fenerbahçe Belhanda ve Hakim Ziyech'i  almış olsaydı daha büyük sıkıntı yaşardı. 

FENERBAHÇE'YE ERSUN YANAL GELİR Mİ?
Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın Aziz yıldırım başkan iken göreve gelme gibi ihtimali yok. Ama başka yönetim ile olabilir. Aykut Kocaman'ın gönderilme durumu yok. Ama şöyle bir şey var eğer puan farkı çift hanelere çıkarsa Aykut Kocaman radikal bir karar alabilir. Ama bunu konuşmamız için çok erken. İlk yarıyı bitirmek lazım ve sonra bakmak lazım. Aykut Kocaman'ın yaptığı hatalardan sonra Fenerbahçe yönetimi de yıpranıyor.

GİULİANO YORUMU
Giuliano'dan Aykut Kocaman çok memnun. Oyuncu sürekli boşa çıkıyor, topu alıyor veriyor. Beklenen yaratıcılığı veremiyor, dünkü maçta da iki tane iyi pas attı ama değerlendirilemedi. Çünkü Giuliano yardımcı oyuncu. Bu tarz oyuncular lider oyunculara yardımcı olurlar. Kötü bir oyuncu değil ama ana aktör olamaz, bir üst seviyeye çıkartamaz takımı. Fenerbahçe'de kalite problemi var. Alper, Souza, Janssen, Ozan Tufan iyi oyuncular ama takım geç kuruluyor. Fenerbahçe'de hep aynı hatalar oluyor. Takım yeni ve lider oyuncun 60. dakikasında oyundan çıkınca sıkıntılar başlıyor. 

Aykut Kocaman'ın çok üst düzey hataları var. Vardar maçında Mehmet Topal'ı geri de oynatması. Akhisar maçı ve Kayserispor maçında Valbuena'nın çıkması. Galatasaray maçında da yaptılar hatalar. Aykut Kocaman formsuz. Aykut Hoca'nın kafasında bir plan var ve oyuncuları buna uydurmaya çalışıyor. Kafasındaki doğrudan vazgeçmiyor. Aykut Kocaman öyle hamleler yapıyor ki, takım 3-1 öndeyken bile taraftarlar gergin bir şekilde izliyor."