Uluslararası Harran Ekolojik Kadın Köyü Festivali kapsamında düzenlenen ’Medeniyetlerin Kadına Bakışı’ konferansında konuşan ünlü estetik cerrahi doktoru Opr. Dr. Bülent Cihantimur, büyük Türkiye hayalinde ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların çok önemli olduğunu kaydetti.
Harran Belediyesi ve Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen ‘Medeniyetlerin Kadına Bakışı’ konferansında konuşan Opr. Dr. Bülent Cihantimur, "80 milyon nüfuslu ülkemizde böyle büyük bir potansiyelimiz varken, Türk insanın zekası bu kadar kıvrakken, bu büyük gücün yarısını evde tutuyoruz ki düşünemesin, üretemesin, büyük Türkiye asla gerçekleşemesin. Bir felsefe gibi gelebilir. Gelişmekte olan gelecekte dünyaya hitap edecek güç olabilecek ülkeleri incelediğimiz zaman, bu korktuğumuz ve nerede olduğunu göremediğimiz büyük güçlerin büyük planlarıdır. Bu tip ülkelerde din adına, gelenek kılıfına büründürerek, kadınlarımızın ikinci planda kalmasını sağlamaya çalışıyorlar" dedi.
Kadınları güzelleştirmenin Allah’a mahsus olduğunu vurgulayan Cihantimur, estetik cerrahların kadınların güzelliğini korumakta yardımcı olduğunu kaydetti. Cihantimur, büyük Türkiye’de kadına şiddetin kelimesinin bile kullanılmaması gerektiğini, ancak bunun maalesef halen tartışma konusu olduğunu söyledi.
Konferansta, dünyada kadına yönelik şiddet ve alınacak tedbirler, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde medyanın rolü, nesnelleştirilmiş kadın bedeni, uluslararası yasalarda şiddete karşı alınacak tedbirler, aile planlaması gibi başlıklar da konuşuldu.
Konferansın ardından 14 ayrı ülkeden Harran’a gelen ressamların yaptıkları birbirinden değerli eserlerin yer aldığı Uluslararası Resim Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Etkinlikler, düzenlenen defile ile sona erdi.