SİNOP (AA) - Sinop'ta 2013 yılı vergilendirme dönemi gelir ve kurumlar vergisinde dereceye girenler Sinop Polisevinde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Törene Vali Yavuz Selim Köşger, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Serten, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan,  İl Defterdarı M. Emin Narta,  kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vergi mükellefi katıldı.

Vali Köşger, yaptığı konuşmada "Sinop'ta iş yapıp bu zorluklar içerisinde mücadele edip vergi rekortmeni olan herkesin devlet olarak alınlarından öpüyorum ve kutluyorum" dedi.

İl Defterdarı M. Emin Narta, verginin anayasal bir görev ve erk olduğunu belirterek, "Malumunuz bu erki almama gibi bir lüksümüz yok. Bizim görevimiz, misyonumuz, kanunların, Anayasa'nın ve bakanlığımızın verdiği talimatları aynen uygulamak, uygularken de hukuka bağlı kalmak. Vergi verenlerden Allah razı olsun, onları saygı ile selamlıyorum" diye konuştu.

Gelir vergisi birincisi 475 bin TL ile Nejat Önen, ikinci 351 bin TL ile Rıfat Turgut, üçüncü ise 333 bin TL ile Yalçın Küçükbaş oldu. Kurumlar vergisinde ise birinciliği 273 bin TL vergi ödeyerek Sadıklar Soğuk Hava Deposu, ikinci 205 bin TL ile Recep Özcan olurken, üçüncü 174 bin TL ile İmamoğlu Çivi oldu. dereceye girenler plaketlerini  protokol üyelerinin ellerinden aldı. Etkinlik, ikramın ardından sona erdi.