ARKASSPOR, 2016 CEV Denizbank Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ilk maçında yarın deplasmanda Alman ekibi Berlin Recycling Volleys ile karşılaşacak.
Max Schmeling Halle Spor Salonu'nda TSİ 21.30'da başlayacak mücadeleyi Polonya'dan Maroszek Wojciech ve İngiltere'den Heckford Nicholas hakem ikilisi yönetecek. Gruptaki diğer karşılaşmada Marek Union (Bulgaristan)-Belogorie (Rusya) karşı karşıya gelecek.
Şampiyonlar Ligi'ne 5'inci defa katılan Arkasspor, bu kulvarda son kez yarıştığı 2013-14 sezonunda evinde 3-1, deplasmanda 3-0 yenildiği Berlin Recycling Volleys önünde ilk galibiyetin almaya çalışacak. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalarda 7 grubun liderleri ile ikinci olacak en iyi 5 takım, 12'li play off'a kalacak. Şampiyonlar Ligi'nde 2012'de Final Four'a yükselen ilk Türk takımı unvanı elde eden Arkasspor, bu turnuvada son 8 maçını kaybetti.
SHOJİ KARDEŞİNE RAKİP OLDU
Arkasspor'un ABD'li pasörü Kawika Shoji, geçen sezon formasını giydiği Berlin Recycling Volleys'de forma giyen kardeşi Erik Shoji ile rakip olmanın heyecanını yaşayacak. Kendisinden 2 yaş küçük olan Erik ile sahada karşı karşıya gelmek için sabırsızlandığını ifade eden 28 yaşındaki Kawika, "İlk Şampiyonlar Ligi maçında eski takım arkadaşlarım ve kardeşimle mücadele etmek için Berlin'e dönüyorum. Orası benim için özel bir yer" dedi. Shoji kardeşler ABD Milli Takımı'nda da omuz omuza mücadele ediyor. Mavi beyazlılarda tedavileri süren Brezilyalı smaçör Borges ile libero Ahmet forma giyemeyecek.

FOTOĞRAF