MHP Kuşadası ilçe Başkanı Mustafa Bayraktar, mezarlıktan yol geçirilmesine karşı olduklarını belirterek, kararın geri alınması için düzenlenen imza kampanyasına destek verdiklerini belirtti.
Sosyal medyadaki hesabından yazılı bir açıklama yapan MHP Kuşadası ilçe Başkanı Mustafa Bayraktar, “ Son günlerde Kuşadası gündemini meşgul eden mezarlığın içinden geçecek yolla ilgili MHP Kuşadası ilçe teşkilatının bakış açısı gayet açıktır. Mezarlıkta kutsallarımıza dokunulmaması hususunda duruşumuz nettir. Bizim kendi dedelerimizi, analarımızı, atalarımızı ebedi istirahatgahlarında rahatsız edecek her türlü anlayışın karşısında olacağımız gün gibi açıktır. Bu konuda başlatılan imza kampanyasına tüm varlığımızla ve Kuşadalı kimliğimizle en yüksek desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz “ dedi. MHP Kuşadası ilçe Başkanı Bayraktar, ayrıca MHP’li Belediye Meclis üyesi Hayati Atlı’nın da Salı günü yapılacak belediye meclis toplantısında mezarlığın içinden yol geçirme kararıyla ilgili gerekli açıklamayı yapacağını açıkladı.
Bilindiği gibi, Kuşadası Belediye Meclisi tarafından, 7 Nisan tarihindeki toplantıda tarihi Adalızade Mezarlığı’nın içinden yol geçirilmesi konusunda karar alınmış ve ardından mezarlıkta yolla ilgili ölçüm çalışmaları başlatılmıştı. Kamuoyunda büyük yandı uyandıran bu kararın ardından yol çalışmasının yapılacağı 4 numaralı parselin 1991 yılında 1. derece sit alanı ilan edildiği ortaya çıkmış ve ayrıca karara tepki gösteren Kuşadalılar, meclis kararının iptali için imza kampanyası başlatmıştı.