Erzincan’ın Işıkpınar köyü Parabağ Camii cemaati, cami bahçesinde Allah diyen kuş gördüklerini söyledi.

Erzincan’ın Işıkpınar köyü Parabağ Cami cemaati, son zamanlarda cami bahçesinde Allah diyen kuş gördüklerini dile getirdi. Kuşun genellikle sabah namazında cami bahçesindeki ağaçlara konduğunu belirten vatandaşlar, tanık oldukları bu durumu telefonlarıyla çektiklerini söyledi.

Yavuz Aydemir isimli esnaf, olayın birkaç kez daha yaşandığını belirterek, "Sabah saat 09.00 civarı dışarıdaki bir ses benim dikkatimi çekti. Çıktım dışarı ben de bir kuş gördüm çam ağacında. Baktım ve kuşun Allah dediğini duydum. Bunu telefonuma kaydettim. Bu olay birkaç kez daha yaşandı. Ben de bu durumu videoya alıp paylaşmak istedim. Bu kuş renkli bir kuş, çift halinde geliyorlar buraya. Görmüş olduğunuz çam ağacında ikisi birlikte birkaç kez Allah deyip ondan sonra uçup gidiyorlar" diye konuştu.

Işıkpınar Köyü Muhtarı Abdurrahman Varlı ise, ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, "Ben Yavuz Aydemir kardeşimin bakkalına gelmiştim, kuşun Allah Allah dediğini duyduk cami avlusunda. İkimiz birlikte dışarı çıktık bir saksağan türü, kahverengi kuyruklu, saksağana benzeyen bir kuş türü sürekli Allah Allah diyerek feryat ettiğini gördük. Daldan dala kondu, biz ürkütmeyelim diye Yavuz kardeşim kamera çekimi için fazla yaklaşmak istemedi. Biz çok şaşırdık, ilk defa böyle bir şey gördük, tanık olduk. Ne hikmetse bilemedik. Papağan desek eğitilmiş bir papağan değil. Saksağana çok benziyor, kahverengi kuyruğu var. Hikmeti nedir bilemiyoruz ilk kez tanık olduk" diye konuştu.