AMASYA (AA) - Taşova İlçe Emniyet Müdürü İlhan Sönmez, 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde kış lastiği kullanmanın zorunlu olduğunu belirtti.

Sönmez, yaptığı açıklamada, kent sınırları dahilinde taşımacılıkta kullanılan kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile ticari yolcu taşımacılığı yapan otomobillerde kış lastiği uygulamasının zorunlu olduğu hatırlattı.

Sönmez, kış lastiğinin zorunlu olduğu süre içerisinde kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti, minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanaklarında ise (M+S) veya (M+S) ile kar tanesi (snowflake) işareti veya sadece kar tanesi işareti aranacağını kaydetti.

Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği yerine geçtiğini dile getiren Sönmez, seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacakların da kış lastiği olmasının zorunlu olduğunu anlatan Sönmez, şöyle konuştu:

"Yapılan denetimlerde aynı dingil üzerinde içte yer alan lastiklerde işaretin okunamaması halinde sırt deseninin kış lastiğine uygunluğu kontrol edilecek. Lastiklerin kaplama yapılarak kullanılması halinde lastik omuzlarında işareti olsa dahi sırt deseninin kış lastiğine uygun olması zorunludur. Kış lastiği kullanması zorunlu olduğu halde kullanmayan araç sahipleri için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı idari para cezası karar tutanağı kullanılarak yönetmelikte belirtilen miktarda ceza kesilecektir."