Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 170. yılı nedeni ile Ahi Sokağında açılan polis sergisinde polis, halka ’Olay Yeri’nde yapılması gerekenler hakkında bilgi verirken delil toplarken kullandığı cihazları tanıttı.
Herhangi bir olay yerinde vatandaşın asla panik yapmadan yapması gerekenler hakkında bilgi veren olay yeri incelemede görevli polis memuru, "Olayla yada şüpheli bir şeyle karşılaşan bir kişi kesinlikle panik yapmamalı, olaya ve olay yerine müdahale edebilecek kişiler kesinlikle olay yerinden uzaklaştırılmalı, adım atılacak her alan iyi şekilde tespit edilmeli, hiç bir maddeye olay yerinde asla dokunulmamalı, en önemlisi ise karşılaşılan en küşük olayda hemen 155 ihbar hattı aranmalı" dedi.
Olay yerinde polislerin ise kullandığı cihazların bir kaçını da anlatan olay yeri inceleme memurları, "Yağışlı alanlarda dahil kullanmakta olduğumuz parmak izi sistemlerinde kullanılan SPR cihazları, biyolojik deliller toplarken Buluestar cihazı, kıl, tüy, iplik ve benzeri cihazları kontrol için özel teknoloji ile geliştirilmiş cihazların yanısıra özel ışık kaynağı sistemleri ile birlikte son teknoloji ürünleri de Kırşehir’de yaşanabilecek her türlü olaya karşın kullanılıyor" diye konuştu.