Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV ekipleri mikrofonlarını vatandaşlara uzatarak, "Sizce Samsun sokakları çocuklar için güvenli mi?" sorusuna yanıt aradı.
İşte aldığımız yanıtlar: 

ZAMAN KÖTÜ 
Sevgi TUĞLU:  Samsun sokakları değil, günümüzde birçok şey güvenli değil. Küçük bir çocuğun elinde zararlı maddeler olabiliyor. Gördüğüm zaman çok üzülüyorum. Şehir değil, zaman kötü.

ÇOCUKLAR HUZURLU 
Celal CERRAH: Şehrimizde yaşayan insanların güvende olduğunu düşünüyorum. Rahatlıkla gezebiliyor, hırsızlık veya yankesicilik gibi olaylara az rastlıyoruz. Ayrıca bizim çocuklarımız parklarda güvenli bir şekilde oyun oynayabiliyorlar. 

GÜVENLİ DEĞİL
Regaip BORA: Türkiye'nin hiç bir sokağı çocuklar için güvenli değil. Çünkü serseriler ve zararlı madde kullanan herkes sokakta. Bu kişiler sokaktayken çocuklarımızın sokakta oynamasına nasıl izin vereceğiz. Anne ve babalar çocukların hep yanında olmak zorunda. 

BEKÇİLER İLE GÜVENLİ
İbrahim EKİZ: Samsun sokakları eskiden güvenli değildi. Fakat şimdi çocuklar için daha güvenilir. Çünkü serserilerin hepsi cezaevinde yatıyor. Çevrede uyuşturucu kullanan kimseyi göremiyorum. En önemlisi bekçiler geldi ve şehir daha güzel oldu. Çocuklarımız için güvenlik en önemli şart.

GÜZEL BİR ŞEHİR
Hasan AĞIL: Şehrimiz gayet güzel ve yaşanılabilir bir yer. Çocuklar parklarda  gündüz vakti eğlenceli vakit geçirebiliyor. Bizim içinde en önemlisi bu. Samsun'un sadece akşam saatlerinin güvenli olmadığını düşünüyorum. Onun haricinde bir sıkıntı yok.

YABANCILAR VAR 
Orhan TANKAL: Şehrimizde çok sayıda yabancı uyruklu vatandaş var. Onların burada bu kadar fazla olmaları bana pek güven vermiyor. Çünkü onların kendilerine göre kültürleri var. Herkesin kültürü farklı. Onlara normal gelen bazı durumlar bize anormal gelebiliyor. 

ENDİŞELENİYORUZ
Şükran GÜNDÜZOĞLU: Sokaklar güvenli değil. Gazete, televizyon ve internetten gördüğümüz şeylerden korkar olduk.Her türlü insan sokakta yaşıyor. Çocuklarımız için endişeleniyoruz. Çocuklarımızın güvenliği için yetkililerin bu konuya el atması gerekiyor.  

DENETİM ARTIRILMALI
Saliha YÜKSEL:  Güvenli bulmuyorum. Güvenli hale getirilebilmesi için de denetimler artırılmalı. Her adım başı polis olsun demiyorum ama bir çözüm üretilebilir. Çocuklarımız için kaçırılmalar ve tecavüzden korkuyoruz. 

YABANCILAR GİTMELİ 
Tuncay GÜLLÜKAYA: Ülkemizde çok fazla yabancı uyruklu olduğu için ben güvenli bulmuyorum. En kısa zamanda Türkiye'den gitmeliler. Onlar giderse çocuklarımız için daha güvenli olabilir diye düşünüyorum. 

ESKİSİ GİBİ DEĞİL
Havva ÖZTÜRK: Samsun'un semtine göre güvenilirliği değişir.  Samsun'a baktığımızda giderek gelişiyor. Eskisi gibi değil. Hatta birçok kente göre güvenilir.

KÖPEKLERE DİKKAT     
Mert ÇELİK:  Şehrimizin güvenli olmadığını düşünüyorum. En basiti tehlikeli köpeklere dikkat edilmeli. Köpekler, tasma ve ağızlıkla gezdirilmeli. Bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda şehir daha güvenli hale gelebilir.

SÖZLÜ TACİZ 
Mertcan ÇELİK: Yabancı uyruklu insanların davranışlarını güvenli bulmuyorum. Sözlü tacizde bulunabiliyorlar. Bu nedenle çocuklar ve bizim için Samsun'un sokakları güvenli değil. 

Hande ONAT, Ekrem ASLAN