Ardahan Valisi Ahmet Deniz, ‘Dünya Sigarayı Bırakma’ günü nedeniyle Ardahan Devlet Hastanesinde ki ‘Sigara Bıraktırma Polikliniğini ziyaret etti.
Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, Halk Sağlığı Müdürü Ulaş Şentürk ve kurum müdürleriyle birlikte Devlet Hastanesi’ne giden Vali Deniz, Sigara Bıraktırma Polikliniğini ziyaret ederek, birimin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Burada yaptığı konuşmada sigaranın zararlarından bahseden Vali Deniz, “Sigara çağımızın en önemli hastalıklarından bir tanesidir. Türkiye’de yılda 110 ila 120 bin civarında insanımızı sigaradan kaybediyoruz. Dünya da ise yılda 4 buçuk milyon insan sigaradan kaynaklanan hastalıklar sonucu hayatını kaybetmektedir. Hepimizin amacı dünyada sağlıklı yaşamaktır fakat sigara kullanımı sağlığımızı tehlikeye atmaktadır. Biz bugün ‘Dünya Sigarayı Bırakma’ gününde diyoruz ki, ‘Sigarayı sen de bırak’ Bugün bunun startını veriyoruz ve sigarayı bıraktırma kampanyamızı başlatıyoruz. Sigarayı bırakan vatandaşlarımıza, belirli testler sonunda bir de tablet bilgisayar hediye edeceğiz. Biz bu kampanyayı Ardahan’da başarırız diye düşünüyoruz. Çünkü Ardahan, birçok yeniliğe önderlik yapabilecek bir şehrimizdir” diye konuştu.
Konuşması sırasında Vali Ahmet Deniz, sigaranın zararlarını anlatan bir şiir yazdığını ve bunu okumak istediğini belirtti. Sigaranın zararlarından bahseden Vali Deniz, okuduğu şiirinde, ’Sigarayı bırak’ başlıklı şiirinde şunları söyledi: "Yıllardır sigara içiyorsun ne oldu? Zehir gibi nikotin ciğerlerine doldu. Geleceği ümitle beklerken, Gül benzin sarardı soldu. ’Ah, vah’ desen geri gelmiyor hayat, Yediklerin tatsız tuzsuz, sanki bayat, Kaybettiğin sağlığına iyi bak, Bunlardan ders çıkar, sigarayı sen de bırak." dedi.
Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların Devlet Hastanesi’ne başvurabileceğini aktaran Vali Deniz, sigara bıraktırma ilaçlarının da ücretsiz olarak vatandaşlara verildiğini kaydetti.
Vali Deniz, konuşmasının ardından sigarayı bırakma sözü veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Sıddık Alagöz, İl Defterdarı Mehmet Doğan ve Sağlık çalışanı Rıfat Akça’dan kullandıkları sigara paketlerini teslim alarak çöpe attı. Hastane içerisinde gezen Vali Deniz, karşılaştığı 67 yaşında ki Mustafa Koçak’ı da sigarayı bırakmaya ikna etti.