86. İzmir Enternasyonal Fuarında (İEF) sahnede sergilenen Mahşer-i Cümbüş, seyircileri kırdı geçirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Folkart’ın ana sponsoru olduğu 86. İzmir Enternasyonal Fuarında (İEF) Mahşer-i Cümbüş, tiyatroseverler ile buluştu. Atatürk Açıkhava Tiyatrosunda sergilenen ve Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş’ün kadrosunda Ayhan Taş, Burak Satıbol, Özlem Türay, Ayça Işıldar, Yiğit Arı, Serdar Sezgin Güvenç, Güray Özcan, Mustafa Eraslan, Fatih Günay yer aldı. Doğaçlama tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan “Tiyatro Sporunu Türkiye’de ilk defa seyirci ile buluşturan ekip, interaktif doğaçlama gösterileri ile seyirciyi de oyunlara dahil etti.

Mahşer-i Cümbüş oyuncularından Ayhan Taş, kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalardan ve tiyatroya verdiği destekten dolayı Folkart’a teşekkür etti. Taş, “Kültür ve sanat hem sanatçılar için hem de sanatseverler için daha çok desteklenmeli. Bizler tiyatroyu seyircilerle buluşturabilmek için başka işler yapıyoruz. Bizim gibi pek çok sanatçı aynı şekilde. Bu ülkenin sanata ve sanatçıya ihtiyacı var. Sponsorluklar hem bizim için, hem de izleyicilerimiz için büyük önem taşıyor” dedi.

Sahneye çıkmaya 13 yaşındayken geldiği İzmir Enternasyonal Fuarında izlediği oyun sonrasında karar verdiğini anlatan Yiğit Arı ise, “İzmir Enternasyonal Fuarı, kültür ve sanat etkinlikleriyle yönlendirici bir etkiye sahip. Umuyorum ki biz de şu an bizi izlemeye gelen çocuklara ilham kaynağı olabiliriz. Bu nedenle fuardaki kültür ve sanat etkinliklerinin daha da fazla olmasının faydalı olacağını belirtmek isterim” diye konuştu.

Miles sesiyle büyüledi

İEF’nin tarihinde unutulmaz eğlence mekanlarından biri olan Mogambo, bu yıl da caz dünyasının unutulmaz isimlerine ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Her gün birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı Mogambo’da, ünlü Amerikalı sanatçı Della Miles, performansıyla dinleyicileri büyüledi. Miles, Mogambo’yu adeta sesiyle sallarken, caz severlerden tam not aldı. Mogambo, sanatçının performansıyla fuardaki en kalabalık gecelerinden birini yaşadı.

Bu sene ikinci kez Mogambo’da sahne aldığını söyleyen Della Miles, “Fuar çok kalabalık ve inşallah daha çok insan gelir. Fuar, geçen sene de çok iyi geçmişti. Hedefim de zaten daha çok daha çok insana ulaşabilmek. Bunun için de geçen sen son derece iyi geçmişti. Bu sene de aynı canlılığı gördüğümü söylemek istiyorum. İzmirlilerin fuara yoğun bir ilgi gösterdiğini gözlemliyorum” diye konuştu.

Öte yandan, İsmet İnönü Kültür Merkezinde ise Akidezadeler “Bir Tatlı Huzur” isimli oyun seyirciyle buluştu. Oyunda İstanbul’un köklü ve önemli sülalerinden biri olan Akidezadeler’in anlatılırken, Cengiz Küçükayvaz, Somer Karvan, Seher Terzi, Kirkor Dinçkayıkçı, Burcu Tuna, Güray Yazıcı, Gamze Durmuş, Deniz Yılmaz, Orçun Tansoylu performansıyla göz doldurdu.

Yine Folkart Academy, bünyesinde tiyatro eğitimi alan öğrenciler, pazar günü ilk oyunları Sersefil Müzikali ile tekrar sahneye çıkacak. ’Sanata Değer’ sloganıyla yola çıkan akademide tiyatro eğitimi alan öğrenciler, usta tiyatro sanatçıları ile aynı sahneyi paylaşacak. Akademi de yeni dönem tiyatro eğitimleri için ön kayıtlar alınmaya devam edeceği de bildirildi.