Mutlu YUCA/BOLU, () - BOLU'da, mantar toplamaya gittiği ormanda traktörüyle kaza yaptıktan sonra yürüyerek köyüne dönmek isteyen 73 yaşındaki Hasan Bozoğlu kayboldu. Hasan Bozoğlu jandarma ve kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu 25 saat sonra bulundu.
Olay, dün saat 10.00 sıralarında Baltalı Köyü mevkiinde meydana geldi. Hasan Bozoğlu mantar toplamak için gittiği ormanın içerisinde kaza yaptı. Ağaca çarpan traktörün hareket edemez hale gelmesinin ardından Hasan Bozoğlu yürüyerek köye dönmek istedi. Havanın da kararmasının ardından sarp arazide yürürken ayakkabısını da düşürüp kaybeden Hasan Bozoğlu yalın ayak yürümeye devam etti.
İsmail Bozoğlu babasının eve gelmemesi üzerine jandarmaya gitti. Çaydurt Jandarma Komutanlığı ekibi, Jandarma Arama Kurtarma timi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi gece geç saatlere kadar Hasan Bozoğlu'nu bulmaya çalıştı. Yapılan tüm aramalara rağmen Hasan Bozoğlu'nun izine rastlayamayan ekipler sabah erken saatlerde tekrar bölgede arama yaptılar.
Ayakkabılarının olmaması nedeniyle ayaklarında yaralar oluşan ve geceyi ormanda geçiren Hasan Bozoğlu, 25 saat sonra bugün saat 11.00 sıralarında traktöründen 12 kilometre uzaklıkta Meşecik mevkiinde bitkin halde bulundu. Ekiplerin saatler süren aramasının ardından bulunan Hasan Bozoğlu sağlık kontrolünden geçirildi. Yakınları Hasan Bozoğlu'nun sağ salim bulunmasının mutluluğunu yaşadılar.

FOTOĞRAFLI