İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar , Atakum Kurupelit Yat Limanının  su sirkülasyonu sağlayamayan ve kumla dolduğu için hizmet veremeyen Kurupelit Yat Limanı'nın doldurulmasına kararının  mantık dışı olduğunu,  milletin kaynaklarını heba edilmemesi gerektiğini belirtti. 

PLANLAMA YAPILMALI

Hizmet yapılmadan önce doğru şekilde planlaması gerektiğini belirten Yaşar "Bir şehre bir hizmet yapılacaksa önce vatandaşın fikri alınmalı, halkın katılımının kararlarda önceliği olmalı. Bilim ve meslek guruplarının da görüş ve önerileri önemsenerek dinlenmeli, değerlendirilmeli. Milletin kaynakları böyle yaptım beğenmedim bozdum yöntemiyle harcanmamalı. Bu akla mantığa hele ki bu krizde ekonomiye hiç uygun bir durum değil. Yazık değil mi ? 18 yıldır milletin kaynaklarıyla yapılan hizmetler yap-boza döndü. Bu akla mantığa hele ki bu krizde ekonomiye hiç uygun bir durum değil" dedi.

KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

"Onca para dökülerek yapılan Yat Limanı ile ilgili, meslek gruplarının itirazına, ekonominin durumuna rağmen bugün dolgu yapılması için alınan ihale kararı tekrar gözden geçirilmelidir" diyen Yaşar, "Yıkım yerine düzeltme, geliştirme yoluna gidilmelidir. Milletin kaynakları böyle yaptım beğenmedim bozdum yöntemiyle heba edilmemelidir. Farklı alternatifler düşünülmeli" ifadelerini kullandı.