AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanlığı'ndan 25. dönem milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Mimar Nurhan Yapıcı Özel, AK Parti Samsun İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda yoğun bir katılım ile bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan, İl ve ilçe Kadın Kolları teşkilat üyeleride Mimar Nurhan Yapıcı Özel'i yanlız bırakmadı.

22 yıldır aktif siyaset hayatında aralıksız yer almış bir bayan olarak şuanda kutlu bir yola çıktığını ifade eden Mimar Nurhan Yapıcı Özel, "1994 yılında Ladik Belediye Meclisi üyesi seçilerek başlamış olduğum siyaset yolculuğumda, Akparti Samsun Kadın Kolları İl Başkanı sıfatıyla bugünlere kadar geldim.

22 yıldır aktif siyaset hayatında aralıksız yer almış bir bayan olarak, İlçe kadın kolları yönetimi üyeliğinden, İlçe Kadın kolları başkanlığına, Belediye meclis üyeliğinden İl genel Meclisi üyeliğine, Üst kurul delegeliğinden, İl Kadın Kolları Başkanlığına kadar; partimin bana verdiği her görevi bugüne kadar layıkıyla yerine getirdiğime inanıyorum. Bu süre içerisinde 2 kez milletvekilliği için aday adayı olma tecrübesi yaşadım. Ancak milletvekili adayı olmak nasip olmadı. Aday olamamam nedeniyle asla partime küsmedim. Görev verildiyse yaptım; verilmediyse talep ettim. Kendini vazgeçilmez zannederek; kendisi olmadan bu davanın ve bu hareketin yol alamayacağını sananlardan olmadım. Çünkü ben dava insanıyım. Her zaman milletime ve memleketime hizmet etmekten onur duydum. Bu davanın büyüklüğüne inanarak, hiçbir menfaat gözetmeden çalışmaya gayret ettim.

Ak Partinin kurulduğu tarihten itibaren geçen 14 yıl boyunca, Allah rızasını ve insanların gönlünü kazanmaya yönelik bir siyaset anlayışını benimseyerek, partimizin hedeflediği değişim ve hizmet hareketinin bir mensubu olmaktan gurur duydum. Kadın Kolları İl Başkanlığım döneminde bir yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi süreci yaşadık. Teşkilatımızla beraber var gücümüzle çalışarak, düzenlenen tüm etkinliklerde, hem teşkilat mensuplarıyla, hem de bölge halkımızla hep iç içe olmaya gayret sarf ettik. Bu vesileyle benimle birlikte gece gündüz demeden, evinden, işinden, eşinden ve çocuklarından fedakarlık yaparak emek veren, yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Bugün, beni Kadın Kolları İl Başkanlığı mertebesine getirmiş olan partimden, 7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili genel seçimlerinde, bir kez daha, milletvekili aday adayı olduğumu açıklıyorum. Kararımın halkımıza, parti teşkilatımıza, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Çıkmış olduğum bu yolda talip olduğum görev şahsıma verilse de verilmese de şu ana kadar sergilediğim tavır bellidir. Bizim için millete hizmet etmenin makamı da mevkisi de yoktur. Aziz milletimiz bizi nerde görmek isterse biz orada yüksünmeden ve büyüklenmeden hizmet etmeye devam edeceğiz. Kişisel hesaplarla, kaprislerle ve çekişmelerle , kimse bizi milletimize hizmet sevdasından geri koyamayacaktır.

Siyasetin neresinde olursam olayım; aday olsam da olmasam da; partimizin, ülkemiz ve milletimiz için gerçekleştirmiş olduğu bütün icraatlarına ve kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkarak, 2023 hedeflerini yakalamak için, bu partinin saflarında olmaya devam edeceğim.
Benim için siyaset , memleketimize, insanımıza, değerlerimize ve inançlarımıza hizmet etme yoludur. Bu hizmet yolunda yeterli siyasi birikime ve ileriye dönük vizyona sahip olduğuma inanıyorum. Çünkü kendimi biliyorum ; milletimi ve memleketimi çok iyi tanıyorum; Partimin gücüne güveniyorum . Bu güzel ve onurlu hizmet yarışında, eğer milletvekili olmam nasip olursa, bir arkadaşınız, kardeşiniz ve dostunuz olarak, sizin sesiniz olacağımdan hiç kuşkunuz olmasın. Bu kutlu yolculuğumuzda bana yol arkadaşı olarak eşlik ettiğiniz sürece, bu yolda yürümekten asla vazgeçmeyeceğim. Kadın, erkek, genç omuz omuza vererek, çalışacağız. Ve inanıyorum ki, yapacağımız hizmetler, hepimizin ortak başarısı olacaktır.
Hep birlikte Yeni Türkiye için, gayret benden, destek sizden, takdir yüce Allah’tan.
Geleceğinizin aydınlık, hayırlı ve bereketli olması dileğiyle, dualarınızı bekliyor; hepinize saygılarımı sunuyorum."


NURHAN YAPICI ÖZEL KİMDİR?