AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı ve İlkadım Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Cemalettin Kola ile iki partinin meclis üyeleri, düzenledikleri ortak basın toplantısında, Necattin Demirtaş'ı yanlış uygulama gerekçesiyle eleştirdi. 

İlkadım Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Cemalettin Kola Demirtaş'a hediye edilen makam aracı ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Kola, hayırseverlerin yardım kutularına attığı kıyafetlerin verildiği derneğin bunları kilo işiyle dışarıya sattığını söyledi. Kola, Başkan Demirtaş'ın bindiği makam aracının da aynı değerin hediyesi olduğunu ifade etti

SÖZLEŞMEYİ RAMAZAN BAYRAKTAR İMZALADI

Kola, toplanan giysilerin bir derneğe verilmesiyle ilgili sözleşmenin Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar tarafından yapılmış bir sözleşme olduğunu belirterek, "Bu sözleşme mevcut Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar tarafından yapılmış bir sözleşmedir."dedi

KİLOSU 1- 1,5 DOLARA SATILIYOR

Cemalettin Kola açıklamasında, "Halisane niyetlerle vatandaşların toplama kutularına atmış oldukları o elbiseler, toplanıyor ve 'Her Çocuğun Okuma Hakkı' diye bir dernek var. Dernekler bağış alır ama ne hikmetse bu dernek Belediye Başkanının makam aracı olarak kullandığı Wosvagen aracı bağışlayacak kadar da güçlü bir dernek. Bu elbise toplama kutularına halisane niyetle bırakılan, fakir, fukara ve gurebanın evine gitmesi gereken o giysiler, Mersin Limanında toplanarak deniz aşırı ülkelere kilosu 1-1,5 dolardan satılıyor. Yıllık bu piyasada dönen rakam 500 milyon dolar. Şimdi başka ilçelere de girmeye başlıyor. Kütüphane kuruyorlar. Bu tamamen ticari bir faaliyettir. Şuanki makam aracı o dernek tarafından belediyeye bağışlanmış bir araçtır" ifadelerini kullandı.

DERNEKTEN ARAÇ BAĞIŞI 

Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a  ticari işler de yapan bir dernek tarafından makam aracı bağışlandığını öne süren Cemalettin Kola, bunun etik değerler açısından kabul edilemez bir durum olduğunu da sözlerine ekledi.

Esra VURAL