Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, Görele’de okuma-yazma kursuna gidip belge alanlar, kura çekilerek ev eşyasıyla ödüllendirilecek.

İlçe genelinde 100’ün üzerinde kursiyerin olduğunu belirten Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, “Bu sayıyı artırmayı amaçlıyoruz. Yılın sonuna geldiğimizde Görele’de okuma yazma sorununun ortadan kalktığını ve okuma yazma seferberliğinde Görele’nin en iyi uygulayan ilçelerin başında olmasını arzuluyoruz" dedi.

Görele’de okuma yazma bilmeyen kesimin 70 yaş ve üzeri olduğuna, bunun da bazı sıkıntılara yol açtığına dikkati çeken Kaymakam Ermiş, “Her ne sebeple olursa olsun okula gidememiş ya da döneminde bu eğitimi alamamış, farklı sıkıntılardan dolayı okulla kavuşamamış kişilere, bir kişi bile olsa bu kursu açarak okuma yazma belgesini vermek istiyoruz. Varsa genç kardeşlerimize de bu imkanı sağlayacağız. Farklı olarak da şunu yapmak istiyoruz, okuma yazma belgesi alan kişiler arasında kura çekeceğiz. 4 kişiye ev eşyası ve okuma yazmayı öğrenen her kişiye gram altın vereceğiz" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede’de Halk Eğitimi Merkezİ bünyesinde 12 kişinin altında katılımcı olması durumunda kurs açmadıklarını ancak okuma yazma kampanyasında 1 kişi bile olsa kurs düzenleyeceklerini bildirdi.

7 çocuk annesi 62 yaşındaki Nokta Top, isimli yaşlı kadın imkansızlıklar nedeniyle okuyamadığını, çocuklarının hepsi de üniversite mezunu olduğunu söyledi.

Top, “Okuma-Yazmayı öğrendikten sonra özgürlüğümü kazanacağım istediğim her yere yalnız gideceğim. Hastaneye de yalnız gidebileceğim. O anı hayal ediyorum” şeklinde konuştu.