Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk çok önemli açıklamalarda bulunarak annelere herhangi bir gelir kıstası olmadan doğum yardımı ödemesi yapılacağını vurguladı. Ancak bunun için annelerin başvuru yapması gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan uygulama için her yıl 10 binlerce anneye ödemeler yapıldı. 

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK ? 

36.7 milyon lira ödemeler için toplamda 83 milyon anneye ödeme gerçekleştirilecek. Doğum yardımında ilk bebeğe 300 lira ikinci bebek için 400 lira ve 3. bebek ile daha fazlası için bir kereye mahsus olarak 600 lira ödeme yapılacak. Eylül doğum yardımı ödemesi bugünden itibaren ödenmeye başlanacak. 

BAŞVURU DETAYLARI  

Konu ile ilgili olarak bu uygulama ilk kez 2019 yılında başladı. Uygulama ikiz bebek ile üçüz bebeği olanlar için çocuk başında aylık olarak 150 lira ödeme yapılacak. Doğum yardımı ödemesinden yararlanmak için başvuru yapılması gerekiyor. Bu ödeme 2 yıl devam edecek ve başvurular ikamet edilen Sosyal Güvenlik Kurumu İl yada İlçe Müdürlüğüne giderek başvuru formunun doldurulması sureti ile gerçekleştirilecektir. Ayrıca başvuru formu ekinde çocuk ve kendinize dair istenilen belgeleri eklemeniz gerekiyor. Ödemeler ise PTT üzerinden yapılıyor.