SİVAS'ta sivil toplum kuruluşları tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen 'Birlik Aşuresi' programında 10 bin kişilik aşure dağıtıldı. Aşure almak istiyenler uzun kuyruklar oluşturdu.
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (SESOB) öncülüğünde 7 sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle düzenlenen 'Birlik Aşuresi' programı Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi. Programa Sivas Valisi Alim Barut'un yanı sıra bazı il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kuran okunduktan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, "Aşure günleri sevginin yoğun yaşandığı, umut ve sevginin doruğa çıktığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerdir.Bu günlerde sevinci ve üzüntüyü birlikte yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Özellikle bu günlerin kazandırdığı alışkanlıkla tüm yaşamımızda iyiye ve güzle yönelmeli, insanlara hoşgörü ile yaklaşmalıyız" dedi.
Sivas Valisi Alim Barut ise günün önemine değinerek, "Peygamber efendimizin Allah'ın ayı olarak haber verdiği Muharrem ayı bereket ve feyzin, birlik ve kardeşliğin, ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Zira aşure günü diğer günlerden daha bereketli ve mübarek bir gündür" dedi. Konuşmaların ardından Sivas Belediyesi adına Vali Alim Barut ve Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca tarafından tertip komitesi üyelerine plaket verildi. Daha sonra Vali Alim Barut nar ve hindistan cevizi ile Türk bayrağı şeklinde süslenen aşureden katılımcılara ikram etti. Programı izlemeye gelen ve dağıtılan aşureden almak isteyenler yaklaşık yarım saat öncesinden dağıtımın gerçekleştirileceği çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyrukta uzun süre bekleyenler dağıtımın başlamasıyla aşure kapma yarışına girdi.

FOTOĞRAFLI